PROGRAMMA SCHOLEN

dinsdag 25 april 2017 om 14u00

HELKA / HELDER SEABRA
URBACH

Uitverkocht

In urBach denkt Helder Seabra outside the box, werkt hij buiten de grenzen van het theater en brengt hij dans naar een kerk. Seabra selecteerde tijdens een auditie 20 (semi)professionele dansers en amateurs van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. Samen met hen combineert en confronteert hij urban en hedendaagse dansstijlen met de klassieke muziek van Johann Sebastian Bach, live uitgevoerd door organist Nico Declerck van orgelvereniging Octave en Mixtuur. Met urBach brengt Seabra op een verrassende manier disciplines, stijlen en artiesten samen in een energieke dansvoorstelling. Verwacht je aan een rauwe, opwindende en poëtische ervaring op een schitterende, religeuze locatie.

Helder Seabra danste jarenlang bij de Vlaamse topchoreografen Sidi Larbi Cherkaoui en Wim Vandekeybus. Sinds enkele jaren maakt hij ook zelf succesvolle voorstellingen. Zijn twee eerste producties In Absentia en When The Birds Fly Low, The Wind Will Blow maakte hij in de Warande en stonden ook in de Werft op het programma.

Concept, regie en choreografie: Helder Seabra
Live orgelmuziek: Nico Declerck
Dans: Adams Mensah, Björn Loykens, Boyana Boyadzhieva, Britt Michielsen, Chelsea Deckx, Cheyenne Preys, Esther Nwanu, Flo Bastiaensen, Garneth Chambers, Geike Damen , Jessica Gonzalez Munoz, Loraine Dambermont, Luca Kortekaas, Mooni Van Tichel, Noa Van Tichel, Pjotr Nuyts, Sem Deliveyne, Shana Bracke, Denzel Bruckenburg, Onas Uytdewilligen…
Met de steun van de gemeente Hoogstraten


Op de website Kunsten.be lees je meer over dans en kijken-naar-dans.

Online

http://dossiers.kunsten.be/dans/kijken-naar-dans
http://https://www.facebook.com/helkavzw?fref=ts

Doelgroep

Scholen (5de + 6de jaar SO)

Prijzen

Toegang: 6,00 EUR

Locatie

Sint-Dimpnakerk
Sint-Dimpnaplein, Geel

Thema

Dans

 

Verken de website