PODIUM 'S AVONDS

Tickets

vrijdag 31 maart 2017 om 20u00

CLUBMEDIÉVAL EN VIC DE WACHTER
HET MOTET VOOR DE KARDINAAL

Gambist Thomas Baeté en klavierspeler Guillermo Pérez introduceren u in de boeiende wereld van de eenvoudigste polyfonie, die van de tweestemmige bicinia. Acteur Vic De Wachter wekt de wereld van de polyfonisten tot leven. Ook de reizen van de zangers uit de hofkapellen en de ervaringen in de pas opgerichte Sixtijnse kapel in Rome komen aan u voorbij.

Muziek en woord vloeien in deze voorstelling poëtisch in elkaar. Het motet voor de kardinaal, van de Nederlandse auteur Theun de Vries, dient hiervoor als onuitputtelijke bron.

Vic De Wachter speelde onder meer in de tv-reeksen Windkracht 10, Quiz Me Quick en Salamader. Thomas Baeté is artistiek leider van ClubMediéval. Als gambist en vedelspeler freelancet hij bij ensembles voor oude muziek: Mala Punica, Graindelavoix, La Caccia, The Spirit of Gambo en andere. Hij is ook vast ensemblelid van La Roza Enflorese en la Folata.

Guillermo Pérez is een Spaanse organettospeler die een internationaal gelauwerde carrière heeft opgebouwd binnen de Oude Muziek. Met zijn ensemble Tasto Solo onderzoekt hij klavierrepertoire uit de late middeleeuwen en de vroege renaissance.

Vic De Wachter (woord), Thomas Baeté (viola da gamba), Guillermo Pérez (organetto)

Prijzen

Toegang: 15,00 EUR
Vriendenprijs: 12,00 EUR

Locatie

Lakenhal
Grote Markt z/n, Herentals

Thema

Literatuur - Muziek

In samenwerking met

Organisatie in samenwerking met CC ‘t Schaliken

Tickets
 

Verken de website