PODIUM OVERDAG

vrijdag 20 oktober 2017 om 14u00

GÈNE BERVOETS
VERBETER DE WERELD, EEN MONOLOOG DOOR GÈNE BERVOETS OVER HET LEVEN VAN PHIL BOSMANS

StipvoorstellingUitverkochtUitverkocht

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg, Praat niet recht wat krom is, Een gelukkig mens is er twee waard: het is straks precies vijf jaar geleden dat Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd overleed.

Veel van de spreuken en aansporingen die hij als uitgesproken charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken desalniettemin nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. De priester-schrijver verkocht wereldwijd niet minder dan tien miljoen boeken, en zijn werk kan worden gelezen in zesentwintig verschillende talen.

Hoe beroemd en populair Phil Bosmans ook was, al bij al is er tot nu toe weinig bekend over de mens die achter de filantroop en wereldverbeteraar school. Hoe groot is de impact, bijvoorbeeld, die de Tweede Wereldoorlog op hem heeft gehad? Waar kwam zijn doorgedreven en zelfs extreem te noemen vrijgevigheid vandaan? Hoe kon het gebeuren dat hij zich in de eerste helft van de jaren vijftig letterlijk bijna doodwerkte, in die mate dat hij vervolgens twee jaar lang het bed diende te houden?

Deze theatermonoloog van Rick De Leeuw, geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek maar ook op basis van nieuwe gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid. Op die manier zal Vlaanderen een andere kijk op hem krijgen, en de grote maatschappelijke relevantie van zijn werk herontdekken.

Niemand minder dan Gène Bervoets brengt Phil Bosmans op de planken terug tot leven!


© foto bij ons niet gekend, denkt u hier rechten op uit te oefenen, neem met ons contact op via admin.dewerft@geel.be

Doelgroep

Senioren

Prijzen

Toegang: 12,00 EUR
Vriendenprijs: 8,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Theater

 

Verken de website