PODIUM OVERDAG

Tickets

vrijdag 15 december 2017 om 14u00

ERIK VAN NEYGEN, ROEL VAN BAMBOST EN HANS DE BOOIJ
THE VINTAGE CLUB

Drie decennia kleinkunstenaars samen op een podium. Drie singer-songwriters brengen hun songs van de vorige eeuw. Ze bewijzen dat mooie muziek tijdloos is. Je herkent ongetwijfeld vele nummers, maar je zal ook vergeten pareltjes ontdekken. Alle drie hebben ze een verhaal te vertellen, elk in zijn eigen stijl, folk, country en chanson. Ze brengen ook een nummer van hun grote idolen. Ze begeleiden zich zelf en elkaar, ondersteund door twee muzikanten.
In deze akoestische bezetting blijven mooie melodieën belangrijker dan decibels. ‘Poëzie op een notenbalk’, zoals men het ooit wel noemde… Een nostalgische middag met de mooiste luisterliedjes.

In de jaren '60 namen Miek en Roel samen met Roland de plaat, Je kan nooit weten op. De single Wie wil horen betekende meteen hun doorbraak. Daarna volgde hits als Jan met de pet, Het Verdronken Land Van Saeftinge, De grote revolutie en Jij en ik. Geëngageerde liedjes werden afgewisseld met poëtische teksten.

In de jaren ’70 begon de solo carričre van Erik Van Neygen met de singel Ik weet niet / Heel alleen, geproducet door Raymond Van het Groenewoud. Daarna volgde meerdere albums waarvan Stille brieven en Hotel Stil Verdriet hoog scoorden. Een perfecte mengeling van country en kleinkunst. In 1990 kwam de grote doorbraak met Sanne met Veel te mooi. Erik brengt de nummers uit zijn kleinkunstperiode.

In de jaren ’80 scoort de Vlaamse Nederlander Hans De Booij met Een vrouw zoals jij en Annabel. Later volgden vele hits zoals Ik hou van alle vrouwen en Lichtjes van de Schelde. Hans De Booij maakt eigenzinnige chansons, steeds geďnspireerd door zijn non-conformistische manier van leven. Liefde, geweldloosheid en levensvreugde zijn de belangrijkste thema's.


© foto bij ons niet gekend, denkt u hier rechten op uit te oefenen, neem met ons contact op via admin.dewerft@geel.be

Doelgroep

Senioren

Prijzen

Toegang: 14,00 EUR
Vriendenprijs: 10,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Muziek

Tickets
 

Verken de website