PODIUM 'S AVONDS

Tickets

zaterdag 13 januari 2018 om 20u15

CHANTAL ACDA / MON-O-PHONE
BOUNCE BACK

De Nederlands-Belgische singer-songwriter Chantal Acda kan je kennen van Sleepingdog, Isbells, True Bypass en Marble Sounds. In de Werft was ze al eens te gast tijdens Frank Vander Linden nodigt uit. Toen bewees ze ook dat ze op eigen houtje beresterk is.

Chantal Acda maakte al drie albums, en wist daarvoor bijzonder veel schoon volk rond zich te scharen. Zo werkte ze bijvoorbeeld al met Adam Wiltzie, Nils Frahm, en Peter Broderick. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar nieuwe plaat, waarop onder meer Bill Frisell te horen zal zijn.

Het resultaat van die nieuwste plaat Bounce Back is een verhaal bestaande uit negen warme songs, allen ondergesneeuwd door een imposante breekbaarheid. Bounce back is ontstaan vanuit een besef dat de veranderende wereld om een nieuwe positie vraagt. De plaat en bijhorende tour is dan ook haar ode aan verwantschap, connectie en contact!

Live laat Chantal Acda zich omringen door Alan Gevaert (bas/dEUS), Gaëtan Vandewoude (gitaar, keys/Isbells), Eric Thielemans (drums) en Niels van Heertum (euphonium).

Kan niet fout gaan!

”Zo intrigerend dat het altijd te snel voorbij is.” (DaMusic)
”Zéér de moeite. Muziek om stil van te worden.” (OOR)
”Niets staat de internationale opmars van Chantal Acda in de weg. (Focus Knack)

Het Limburgse duo Mon-o-Phone tekende in 2014 met Escapism voor één de mooiste muzikale parels van dat jaar. De groep rond zangeres Ciska Vanhoyland en multi-instrumentalist Koen Brouwers sleurde pers en publiek zonder verpinken mee in hun sensuele fantasiewereld die uiteindelijk leidde tot een succesvolle clubtour met onder meer Emiliana Torrini en Blaudzun en een welverdiende spot op Pukkelpop 2015. Mon-o-Phone creëert een in multicolor gestileerd waanbeeld waarin echo’s en ego’s continu laveren tussen feit en fictie, droom en daad, (wan)hoop en (des)illusie. Niet te verwonderen dus dat u Ciska Vanhoyland vorig jaar samen Mauro Pawlowski hoorde in de titelsong van de internationaal gerenommeerde tv-serie Beau Sejour. Mon-o-Phone keert verzorgt het voorprogramma van Chantal Acda waarin nieuw materiaal naadloos overvloeit in vroegere songs uit Escapism, debuutplaat The Great Depression of Mr and Ms Phone en de geweldige Two-EP.

“complex geweven elektronicatapijten met daarbovenop een dijk van een stem. 11 songs waarbij het goed wegdromen is, die tegelijk wat onderkoeld klinken én warm aanvoelen”(HUMO)

“Je zou het liefst van al in deze dromerige nummers willen blijven wonen. Prachtplaat.” (De Morgen)

“Wat deze langspeler écht straf maakt is dat geen enkele song uit de toon valt. Een pareltje voor in de eindejaarslijstjes en een absolute aanrader!”
(Indiestyle)

“Huis¬, tuin¬ en keukenvlijt recht uit de hemel!”
(DaMusic)

“Spannend, exotisch, afstandelijk en toch dichtbij.”
(OOR)

“De plaat zit vol sfeer en ideeën, zakt nauwelijks in en charmeert vooral doordat ze
elektronische instrumenten op een natuurlijke manier neerzet.”
(De Standaard)

Video:
ANYWAY
http://bit.ly/2jq1ffm

SENSUAL BLOOD (Night Time Sessions)
http://bit.ly/2ieQby7
© Foto: Hanneke Wetzer

Online

http://www.chantalacda.com
http://spoti.fi/2yZ2JnQ

Prijzen

Toegang: 16,00 EUR
Vriendenprijs: 12,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Muziek

Multimediahttp://bit.ly/2ieQby7

https://www.youtube.com/watch?v=Eh9wQ64iG10

Tickets
 

Verken de website