PROGRAMMA SCHOLEN

dinsdag 16 januari 2018 om 13u45

ZEBARBAR
PRINS HABBAT EN HET LICHTKASTEEL

De kleine prins Habbat kent van de wereld alleen de lucht. Zijn enige vrienden zijn de sterren, de wolken en de vogels. Zijn vader heeft hem opgesloten in de hoogste toren van het kasteel, zo kan de koning gerust slapen: zolang de prins zit opgesloten loopt hij immers geen gevaar!
In zijn kamer is maar één raam, en dat geeft uit op de hemel. Op een dag ontdekt hij een gaatje in de muur… Als hij naar buiten kijkt ziet hij de marktplaats. Verblind door zoveel schoonheid wil hij de wereld buiten zijn kamertje ontdekken. De volgende nacht ontsnapt hij uit het kasteel, vergezeld door een karavaandrijver die hem naar de woestijn brengt….
Zo begint zijn zoektocht naar vrijheid en geluk. Een zoektocht die hem naar vele avonturen, nieuwe kastelen en gouden kooien zal leiden….
Zal Prins Habbat de vrijheid vinden? En wacht de liefde van een prinses op het einde van het sprookje?

Prins Habbat en het lichtkasteel is een oeroud sprookje, recht uit de mond van Berberse grootmoeders. In de hedendaagse bewerking van ZEBARBAR wordt het een feeërieke en poëtische voorstelling, aan een hoog tempo en met een wervelende energie, waarin intriges samengaan met dans, burleske sketches en live muziek.


Adaptatie verhaal: Yamina Takkatz, Femke Heijens
Tekst: Han Stubbe
Regie: Femke Heijens, Yamina Takkatz
Spel: Tegest Guido-Pecht, Yamina Takkatz, Sarah Vermeyen, Bert Bernaerts
Compositie: Bert Bernaerts
Livemuziek: Bert Bernaerts (trompet, contrabas), Sarah Vermeyen (dwarsfluit)
Productie: Echo vzw, CC Deurne, i.s.m. MAF/Arenberg
Met steun van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen


Doelgroep

Scholen (2de + 3de + 4de jaar LO)

Prijzen

Toegang: 6,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Theater

 

Verken de website