PODIUM 'S AVONDS

Tickets

vrijdag 2 februari 2018 om 20u00

ROFFA TANGO TRIO

Roffa Tango Trio brengt samen met danseres-choreografe Charlotte Goesaert een voorstelling over de tango van nu: tango de hoy. Samen doorbreken ze de typische clichťs rond tango. Roffa Tango Trio wil laten horen welke tangomuziek vandaag de dag nog allemaal geschreven wordt. Hun repertoire bestaat daarom uit werken van allerlei componisten vanaf de tijd van Astor Piazzolla: Diego Schissi, Fernando Otero, Astillero, Nestor Marconi, Gustavo Beytelmann en natuurlijk hun eigen composities.

De combinatie met dans is in tango een voor de hand liggende samenwerking maar ook dit zal niet zijn zoals de traditie het voorschrijft. Choreografen Charlotte Goesaert en Charlie Fouchier combineren hun moderne achtergrond met invloeden uit de rijke tangodanscultuur en zal samen met haar partner een geheel nieuwe stijl creŽren.

Simone van der Weerden, Anke Steenbeke en Alexander Vocking studeerden gelijktijdig aan de Argentijnse tango-afdeling van het conservatorium in Rotterdam. Na een intensieve verdieping in de traditionele tango groeide hun nieuwsgierigheid naar de tango van nu. Daarom besloten ze eind 2013 hun eigen trio op te richten waarmee ze dit repertoire konden ontdekken maar ook hun eigen stijl konden ontwikkelen.

De muzikanten waren reeds te gast op vele concerten in Nederland en BelgiŽ. Begin 2015 werd Roffa Tango Trio uitgenodigd in Buenos Aires in ArgentiniŽ. Daar speelden ze tijdens de Cumbre Mundial del Tango, een hoogtepunt binnen hun muzikaal avontuur. In 2016 werden zij een van de laureaten van Supernova, een wedstrijd voor jong muzikaal talent.

Tango is niet langer een muziekstijl die alleen in ArgentiniŽ populair is. Al jarenlang trekken de verschillende maestros met hun tangomuziek de aandacht over de hele wereld en hebben zich hoorbaar laten beÔnvloeden door muziekstijlen van buitenaf. De kenmerken van de tango blijven gewaarborgd maar het genre is in de loop der jaren enorm verbreed.
De bekendste tango componist is wel Astor Piazzolla. Zijn invloeden van klassieke- en jazz muziek binnen de tango vormden de nieuwe stijl ĎTango Nuevoí, wat nu wereldwijd bekend en omarmd is. Als je denkt dat de ontwikkeling hier is gestopt heb je het mis..!


© foto bij ons niet gekend, denkt u hier rechten op uit te oefenen, neem met ons contact op via admin.dewerft@geel.be

Prijzen

Toegang: 13,00 EUR
Vriendenprijs: 10,00 EUR

Locatie

CC 't Schaliken
Grote Markt 35, Herentals

Thema

Klassieke muziek

In samenwerking met

CC 't Schaliken

Tickets
 

Verken de website