PODIUM FAMILIE

Tickets

zaterdag 20 januari 2018 om 19u00

PANTALONE
EN BEEN, EN VLEUGEL

Hans Christian Andersens Tinnen Soldaat is n van de bekendste sprookjes van zijn hand. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een niet alleen een bekende, maar ook een fantasievolle trip.
Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op n been blijft deze held overeind.

Het verhaal wordt ondersteund door de muziek van de Noorse componist Edvard Grieg. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven. Tel daarbij Dimitri Leue, die zijn versie van het verhaal in een lichte versvorm vertelt, en je weet dat je fantasie vanzelf gaat sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi laat op zijn vleugel de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van jouw binnenste en tot in het diepste van je diepste.

Een superspannend verhaal over een tinnen soldaat op n been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos.

"Dimitri Leue is eens te meer de rasartiest. De acteur vertaalt en vertelt dit sprookje van Hans Christian Andersen schitterend, prachtig gent op de muziek van Edvard Grieg." (Klassiek Centraal)


Foto: Sabien Clement
Foto: Eva De Mul

Online

http://www.pantalone.be

Doelgroep

Kinderen (vanaf 7 jaar)

Prijzen

Toegang: 8,00 EUR
Vriendenprijs: 7,00 EUR
Toegang kinderen: 7,00 EUR
Vriendenprijs kinderen: 6,00 EUR

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2, Mol

Thema

Muziektheater

In samenwerking met

organisatie i.s.m. CC 't Getouw Mol

Tickets
 

Verken de website