De 13 meisjes uit Het Hamiltoncomplex (HETPALEIS en Lies Pauwels)

Geplaatst op zaterdag 29 augustus 2015 door Paul Neefs

De 13 meisjes uit Het Hamiltoncomplex (HETPALEIS en Lies Pauwels) vertellen een verhaal van kantelmomenten en identiteit. Het Hamiltoncomplex is een beeldende en energieke theatervoorstelling van theatermaker Lies Pauwels:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLvT18WFVao1zfQOjtFPXu9-0dTVvmyw9Q

Het Hamiltoncomplex

Geplaatst op woensdag 26 augustus 2015 door Paul Neefs

Op 29 augustus gaat in HETPALEIS in Antwerpen de theatervoorstelling Het Hamiltoncomplex in première. Wij gaan zeker kijken. Maandag lees je er hier meer over.

Een reportage over de voorstelling kun je hier zien: 
http://atv.be/nieuws/13-jarigen-brengen-voorstelling-over-kantelmomenten-in-het-leven-16487

Theaterfestivalselectie in Geel

Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015 door Paul Neefs

HET THEATERFESTIVAL 2015 komt eraan, met een selectie van de straftste voorstellingen van het voorbije seizoen. Maar wist je dat je tijdens het voorbije seizoen al twee voorstellingen die geselecteerd werden voor Het Theaterfestival 2015 in de Werft kon zien: KRIEP (4hoog) en AH HA (Lisbeth Gruwez/Voetvolk). 

Ook tijdens het komende seizoen staan er twee geselecteerde voorstellingen op het pogramma: TORNAR (Seppe Baeyens/Ultima Vez) en LIEFDESVERKLARING (fABULEUS). 
De 5 geslecteerde producties voor CIRCUIT X worden door 't Pact geprogrammeerd in de regio: A REASON TO TALK in de Werft; THE LOVER in de Warande, HET WEISS-EFFECT in 't Schaliken, A PIECE OF TIME in Zwaneberg en TO BREAK - THE WINDOW OF OPPORTUNITY in 't Getouw.
Je leest er alles over in ons programma.

Alle info over HET THEATERFESTIVAL 2015 lees je op www.hettheaterfestival.be. 

Reportage HET HAMILTONCOMPLEX

Geplaatst op maandag 24 augustus 2015 door Paul Neefs

Op 4 augustus zond ATV de reportage 13-jarigen brengen voorstelling over kantelmomenten in het leven uit, over de voorstelling die 13 meisjes van 13 maken in HETPALEIS in Antwerpen, samen met een bodybuilder. Lies Pauwels tekent voor de regie.  

http://atv.be/nieuws/13-jarigen-brengen-voorstelling-over-kantelmomenten-in-het-leven-16487

De voorstelling speelt op 28 oktober in de Werft: http://www.dewerft.be/kalender/kalenderitem_fiche.asp?voorstelling=2458

The Black Piece genomineerd!

Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015 door Paul Neefs

We weten het al lang: de Antwerpse choreografe Ann Van den Broek is een straffe madam! Ze is dan ook een regelmatige gast in de Werft. Op 8 maart 2016 staat ze er opnieuw, nu met het indrukwekkende The Black Piece. Op http://www.dewerft.be/kalender/kalenderitem_fiche.asp?voorstelling=2486 lees je meer over de voorstelling.

The Black Piece is genomineerd werd voor de Zwaan voor de 'meest indrukwekkende dansproductie' van het afgelopen seizoen.

Uit het juryrapport: "Als in een camera obscura maakt Ann Van den Broek met prikjes licht in een onpeilbaar zwart flarden zichtbaar van vijf gekwelde levens. De keten van associaties en emoties die dat oproept, geeft The Black Piece een fabelachtige diepte. Je wil alles volgen, ook dat wat je niet kunt zien."

Ook danser Andreas Kuck is genomineerd voor zijn vertolking in The Black Piece.

De jury schreef: "Elke porie van Andreas Kucks lijf wasemt de duistere taal van Ann Van den Broek. Maar altijd fonkelt zijn persoonlijkheid daar doorheen. In The Black Piece straalt een nieuwe, kwetsbare kant van deze betoverende performer. Een krachtige, mysterieuze persoonlijkheid, die het publiek verleidt en afstoot tegelijk."

De bekendmaking en de uitreiking van de VSCD-dansprijzen, de Zwanen, zullen plaatsvinden tijdens de Nederlandse Dansdagen (van 2 tot en met 4 oktober 2015) in Maastricht. Je leest er meer over op http://www.vscd.nl/nieuws/nominaties-zwanen-2015-bekend.

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

alle video's

Verken de website