KWIJT omkadering

Geplaatst op zaterdag 16 september 2017 door Nadine Stuyck

Bij deze voorstelling bieden we een avondvullend programma aan in de bib en het CC waarin dementie en ontmoeting centraal staan.

Om 18u verwachten we u in de bib. Hier geeft Koen Dewulf toelichting bij zijn voorstelling en staan medewerkers van Huis Perrekes onder de titel "Kwaliteitsvol en betekenisvol leven voor en met personen met dementie." stil bij hoe verbinding met cultuur, natuur, kinderen,.. hierin een verschil maken.

Om 19u gaan we samen in het cultuurcentrum genieten van een tasje soep. We willen graag de kans creëren om samen met andere deelnemers te praten over dit thema.

Om 20u15 start dan de voorstelling Kwijt van Koen Dewulf.


Wel graag reserveren voor deze extra activiteit!

Tickets voor dit avondvullend programma zijn te verkrijgen bij CC de Werft. Dit aan de totaalprijs van 10 euro. Let op, want we bieden maar 100 tickets aan voor dit totaalconcept.

Tickets voor de voorstelling in de Werft zijn ook los verkrijgbaar aan de prijs van 10 EUR (losse tickets) en 6 EUR (houders vriendenpas). De voorstelling is eveneens te zien om 14u.

Meer informatie is te verkrijgen aan de balie van de Werft op het nummer 014 56 66 66 of via res.dewerft@geel.be
Romeo en Julia - 27/9/2017

Geplaatst op woensdag 6 september 2017 door Paul Neefs

Is Alan Moerman (Spitsbroeders - VTM) de Romeo waarvan Julia droomt in de Werft op woensdag 27 september 2017?

foto van Cultuurcentrum de Werft - Geel.

Openingsweekend in Geel Bel

Geplaatst op maandag 4 september 2017 door Nadine Stuyck


Vrijdag 15 september 2017


Psallentes & Arnaud Van de Cauter
Sacrosancta Walburga
20u15 – Sint-Lambertuskerk van Geel-Bel
Prijs 12 Euro, Vriendenprijs 6 Euro
Psallentes
stelt het nieuwe album Sacrosancta Walburga voor. Ze brengen schitterende Gregoriaanse en aanverwante poyfonie uit verschillende historische periodes. Arnaud Van de Cauter is sinds 2004 titularis-organist van de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Zavel te Brussel en begeleidt het ensemble op het Belse Bremser-orgel.


Zaterdag 16 september 2017


Geert Vermeulen, Joppe Bestevaar circus BUNK®
***Poly***

17u30 – parking kerk Bel
Prijs 5 Euro, Vriendenprijs 1 Euro
vanaf 8 jaar

Geert Vermeulen
en Joppe Bestevaar blazen de kermismolen nieuw leven in en brengen een niet te missen concert-kermisattractie-circustheater-bouwproject-installatie act!


Radio Cachot
19u00 – Terrein De Kievit
Prijs 5 Euro, Vriendenprijs 1 Euro
Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Fred brengt, ondersteund door live muziek, een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis.


Sprookjes enzo & Progetto Bagliori
Incontri#2
20u30 – terrein Volmolen
Toegang gratis
Incontri#2 is een magische vuurperformance voor iedereen vanaf 4 jaar. Bij valavond worden de vuren aangestoken en word je uitgenodigd op een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht. Paraplu’s worden draaimolens van vuur, vuurslangen schieten weg in het donker…


Zondag 17 september


De Persclub
10u00 – Parochiezaal Geel-Bel
Toegang gratis

Kempense topjournalisten gaan in De Persclub dieper in op het nieuws van de voorbije dagen, brengen stemmen die je nog niet gehoord hebt, zorgen voor achtergrond en duiding en komen daarnaast ongetwijfeld met enkele primeurs!


Circo Ripopolo
Dopo Ripopolo
13u00 en 15u30 – Terrein De Kievit
Prijs 5 Euro, Vriendenprijs 1 Euro
vanaf 4 jaar
Circo Ripopolo promoveert in Dopo Ripopolo een kip tot circusdier hors categorie. Een aanstekelijke woordloze voorstelling, zowel met als zonder kinderen!


Post uit Hessdalen
Pakman
14u00 – 15u00 – 16u00 – Terrein De Kievit
Prijs 3 Euro, Vriendenprijs 1 Euro, Kinderen gratis
vanaf 5 jaar

Pakman
nodigt het publiek uit in de laadbak van zijn kleine vrachtwagen voor een intense performance over een even eenzame als onzichtbare bewoner van onze virtuele economie.


Geert Vermeulen, Joppe Bestevaar circus BUNK®
***Poly***

17u30 – parking kerk Bel
Prijs 5 Euro, Vriendenprijs 1 Euro
vanaf 8 jaar
Geert Vermeulen en Joppe Bestevaar blazen de kermismolen nieuw leven in en brengen een niet te missen concert-kermisattractie-circustheater-bouwproject-installatie act!


Forever Amy

Geplaatst op woensdag 23 augustus 2017 door Nadine Stuyck

Forever Amy komt met oorspronkelijke band naar de Werft op woensdag 18 oktober 2017 om 20.15u


,Ze was er nog niet aan toe om dood te gaan’  

Door Harry de Jong

 

Nederland had vorig jaar de première van een bijzonder eerbetoon aan Amy Winhouse. De leden van haar oorspronkelijke band gingen samen met de Siciliaanse zangeres Alba Plano langs op tournee langs een aantal zalen om de liedjes van dit jazzfenomeen te laten herleven. En dat allemaal onder de titel Forever Amy. Vanwege het grote succes komt er in oktober dit jaar een grote tournee.

 

De band bestaat uit bassist Dale Davis (Amy haar vriend en musical director), keyboardspeler Xantone Blacq, gitarist Hawie Gondwe, drummer Nathan Allen en saxofonist en fluitist Jim Hunt. We spraken met Davis. Hij heeft Amy het beste gekend en was zelfs nog bij haar op bezoek op de vooravond van haar dood. ,,Ik heb acht jaar in haar band gespeeld, dus ik heb haar aardig leren kennen,’’ glimlacht Davis.

 

Even een paar feiten op een rijtje: op zaterdag 23 juli 2011 werd Winehouse op 27-jarige leeftijd door haar lijfwacht dood aangetroffen in de slaapkamer van haar appartement in Noord-Londen. De autopsie die op 25 juli 2011 op haar lichaam werd verricht, wees op dat moment geen duidelijke doodsoorzaak aan. Aanvullend toxicologisch onderzoek nam nog enkele weken in beslag, maar leverde evenmin een duidelijke doodsoorzaak op. Uiteindelijk, op 26 oktober 2011, werd officieel bekendgemaakt dat Winehouse was overleden aan een alcoholvergiftiging. Ze werd op 26 juli 2011 gecremeerd. Amy werd 27 jaar.

 

Dale: ,,Ik heb nog steeds de behoefte om over Amy te praten. Ik vond haar een geweldig mens. Ze was een van de weinigen die interesse voor een ander op kon brengen. De dag voordat ze stierf, hadden we nog een gesprek over familiebanden. Zoals ze die avond was en zoals ze praatte, zo wil ik me haar altijd herinneren.’’

 

,,Toen ik in haar band kwam spelen, had ik meteen door dat ik te maken had met een speciaal talent,’’ vervolgt Davis. ,,Ik heb haar doorbraak van nabij meegemaakt. Ze was zo open. Ook toen ze werd belaagd door de roddelpers, had ze niet de aandrang om te vluchten en meer privacy te zoeken. Ze bleef zich in het openbaar in Camden vertonen. Muziek beheerste haar leven, ik heb haar nooit over hobby’s of andere liefhebberijen gehoord. En zeker niet na het succes van het album Back To Black. Als we niets te doen hadden tussen concerten door, gingen we een partijtje biljarten. En als ze zelf niet bezig was met muziek, zat ze er wel naar te luisteren.’’

 

Heb je het wel eens met haar gehad over haar drank- en drugsgebruik?

,,Jawel, hoor. Daar was ze best over aanspreekbaar. Ze was zich er zeker wel van bewust wat dat spul met haar lichaam deed. Maar meer nog dan haar drugsgebruik was boulimia een probleem voor haar. De laatste vijf of zes jaar van haar leven worstelde ze daarmee. Ik denk dat die eetstoornis een belangrijke doodsoorzaak is geweest. Meer nog dan de drank en drugs. Als je niet eet, tast dat het hele functioneringssysteem van je lichaam aan. Ze wist die stoornis trouwens heel goed verborgen te houden. Ik kwam er veel te laat achter. Als we in de tourbus zaten, moet ze vaak haar eten weer hebben uitgekotst. Maar ik heb dat nooit gemerkt. Als we uit eten gingen, at ze alles op. Ze koos trouwens altijd voor gezond. Na het uitkomen van Back To Black kwam haar leven in een stroomversnelling en als ik er nu over nadenk, heb ik haar vanaf die tijd niet echt meer zien eten. Reken maar dat ze het de  laatste jaren van haar leven moeilijk heeft gehad. Ze stond verschrikkelijk onder druk.’’

 

Was ze een ander mens als ze niets had gebruikt?

,,Ze zag er onder invloed misschien anders uit, maar ook als ze dronken was of stoned, gedroeg ze zich niet anders tegen mij. Amy was trouwens niet bepaald labiel. Ze zette altijd haar wil door. Als zij iets wilde, dan gebeurde het ook. Als dat niet zo was geweest, had ze ook niet kunnen uitgroeien tot de muzikant die ze uiteindelijk werd. Ze was een groot artiest, laten we dat voorop stellen. Maar mensen zijn complex en dat gold ook voor Amy.’’

 

Heeft ze je tijdens die lange ritten met de tourbus wel eens over haar dromen verteld? En wat ze uiteindelijk wilde bereiken?

,,Jawel, hoor. Ze zat ooit vol van een eigen platenmaatschappij en aan het eind van haar leven  heeft ze die ook van de grond gekregen. Vlak voor haar dood deed ze daar nog heel opgetogen over. Ja, ze was er nog helemaal niet aan toe om dood te gaan. Er lagen nog zoveel mooie dingen in het verschiet. Natuurlijk had ik vaak het gevoel dat Amy wel eens plotseling dood kon gaan, getuige de manier waarop ze leefde. Maar niet op het moment dat ze echt ging. Bij onze laatste ontmoeting zag ze er lichamelijk goed uit. Gezonder dan ooit. Hoe langer ik erover nadenk, hoe wonderlijker ik het allemaal vind. Ze had twee dagen constant gedronken. En niets gegeten. Amy was trouwens een diepe denker. Ze zat meer liedjes te denken dan dat ze ze  schreef. Vandaar dat er nauwelijks niet uitgebrachte nummers zijn achtergebleven. Ze zaten allemaal in haar hoofd.’’

 

Geloofde ze in een leven na de dood?

,,Dat heeft ze nooit met zoveel woorden gezegd, maar Amy was wel erg spiritueel. Dat is in de publiciteit rond haar nooit uit de verf gekomen. Ze werd altijd als een junk afgeschilderd. Maar de documentaire die vorig jaar uit is gekomen, heeft het beeld van haar flink bijgesteld. Amy wordt daardoor een stuk serieuzer genomen. Ik ben blij dat ik daar nog een bijdrage aan heb kunnen leveren. Wat ik in die film wel mis is dat Amy nog een zeldzame karaktereigenschap had. Als je in haar gezelschap was, kon ze je het gevoel geven dat je iets bijzonders was. Weet je waarom dat nooit aandacht krijgt? Omdat dat niet verkoopt. Elke dag dronken en een man in de gevangenis. Dat zijn de verhalen over Amy die scoren.’’  

We zijn terug open!!!

Geplaatst op woensdag 16 augustus 2017 door Nadine Stuyck

Vanaf 16 augustus is onze balie terug geopend op de normale uren.

di tem vrijdag van 10 tot 12.30u en van 13.30 tot 16u

zaterdag van 10 tot 12u

maandag gesloten

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

http://www.brusselnieuws.be/nl/video/tvbrussel/cocktails-heruitgevonden-dankzij-thierry-smits-van-arab-spring-punch-tot-slavery

alle video's

Verken de website