DMNT in de pers

Geplaatst op woensdag 18 november 2015 door Paul Neefs

De dansvoorstelling DMNT van Ugo Dehaes/Kwaad Bloed, 2 december 2015 in de Werft kreeg heel mooie kritieken in de pers:

http://focus.knack.be/entertainment/podium/hoe-dans-je-dementie-ugo-dehaes-toont-het-in-dmnt/article-review-626365.html

http://www.standaard.be/plus/20151116/ochtend/43


Wijziging openingsuren

Geplaatst op dinsdag 17 november 2015 door Roel Tulleneers

Vanaf 1 januari 2016 wijzigen de openingsuren van de balie. De balie zal vanaf dan gesloten zijn op maandag. De balie zal dan geopend zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.


 


Comedylab - Vriendenactie

Geplaatst op dinsdag 17 november 2015 door Roel Tulleneers

Voor het comedylab van 25 november is er een vriendenactie: 1 ticket kopen, 1 ticket gratis.

Enkel telefonisch via 014 56 66 66 of via res.dewerft@geel.be

Dansers gezocht voor hiphop-voorstelling op Bach

Geplaatst op dinsdag 10 november 2015 door Paul Neefs

Dansers gezocht voor hiphop-voorstelling op Bach

De Warande (Turnhout), cc ’t Getouw (Mol), cc De Werft (Geel), cc ’t Schaliken (Herentals) en cc Zwaneberg (Heist-op-den-Berg) maken in seizoen 2016-2017 een dansvoorstelling op live-orgelmuziek van Bach. De voorstelling wordt gedanst in 6 kerken in de Kempen. De Portugese choreograaf en danser Helder Seabra (ex-Ultima Vez/Wim Vandekeybus en ex-Sidi Larbi Cherkaoui) maakt een choreografie met hiphop, streetdance en hedendaagse dans. De combinatie van Bach en hiphop is misschien onverwacht, maar blijkt wonderwel te werken.

AUDITIE

Heb jij een passie voor dans en wil je dansen op een bijzondere locatie? Kom auditie doen bij Helder Seabra:

  • 16 januari van 10 tot 16 uur: cc Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg

  • 31 januari van 10 tot 16 uur: de Warande, Warandestraat 42, Turnhout

Voor info of inschrijvingen kan je mailen naar patricia.kennis@warande.be

WAT MAG JE VERWACHTEN?

  • Een professionele omkadering mee gedragen door 2 professionele dansers, een choreograaf, een organist, de Kempische cultuurcentra en orgelvereniging vzw Octave

  • Een onkostenvergoeding van 200 €

HOE VERLOOPT HET PROJECT?

Fase één: audities

Fase twee: repetities

  • Van 8 oktober 2016 tot 29 maart 2017, telkens op woensdagen en weekenddagen.

  • Tijdens de paasvakantie (1 tot 14 april 2017) repeteren we ‘s namiddags en ‘s avonds

Fase drie: 12 voorstellingen (6 school- en 6 avondvoorstellingen). De voorstellingen zijn voornamelijk op weekdagen. 6 voorstellingen zijn overdag. De première is op 19 april 2017. De laatste voorstelling is op 6 mei 2017.

Michael Bijnens : Valley of Saints

Geplaatst op dinsdag 3 november 2015 door Paul Neefs

Charlotte Köhler Stipendium voor toneelauteur Michael Bijnens

Het Charlotte Köhler Stipendium, een jaarlijkse beurs voor beginnend literair talent, is dit jaar toegekend aan de Vlaamse toneelschrijver Michael Bijnens. De jury kent de prijs onder andere toe voor zijn teksten De onzichtbare man, die hij in 2014 voor Orkater schreef, en Valley of Saints, in 2015 geschreven voor Bronks & C-Mine en Aurélie Di Marino.

De jury, bestaande uit Berthe Spoelstra, Rik van den Bos en Sara van der Kooi, zegt over Michael Bijnens en zijn werk: ‘Doorgaans ontwikkelen jonge theaterschrijvers zich op drie niveaus: structuur en vorm, stijl en taalgebruik en de verbintenis die het stuk aangaat met de wereld. (…) Bijnens blijkt in staat een eigen universum te creëren dat alle drie de niveaus bestrijkt. Hij kiest sterk en maatschappelijk relevant materiaal als uitgangspositie en verhoudt zich zo tot materiaal dat groter is dan hijzelf.’

Michael Bijnens (1990) studeerde aan de regieopleiding van de Brusselse theaterschool RITCS, waar hij via tekst en film bij theater uitkwam. Voor zijn zelfgeschreven voorstellingen op het RITCS reisde hij onder andere naar Brazillië en Libanon om onderzoek te doen. Begin oktober verscheen zijn debuutroman Cinderella, geïnspireerd op zijn afkomst als zoon van een Antwerpse prostituee.

Het Charlotte Köhler Stipendium bedraagt vijfduizend euro en wordt jaarlijks toegekend aan een veelbelovende auteur in een wisselend literair genre. Eerder is het Stipendium uitgereikt aan de toneelauteurs Rik van den Bos (2010), Anouk Saleming (2005), Esther Gerritsen (2001) en Laurens Spoor (1991).

Het jaarlijkse Charlotte Köhler Stipendium en de driejaarlijkse Charlotte Köhler Prijs worden sinds 1988 op initiatief van Charlotte Köhler uitgereikt. Het bestuur van de Stichting Charlotte Köhler kent de prijzen toe op voordracht van een deskundige jury. De stichting wordt beheerd door de Vereniging van Letterkundigen, een afdeling van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers.

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

alle video's

Verken de website