Seizoen 2015-2016

Geplaatst op vrijdag 17 april 2015 door Roel Tulleneers

Cultuurcentrum de Werft Geel lost een eerste lading namen voor het volgende seizoen. Jef Neve, Kommil Foo, Daan, HETPALEIS, Yevgueni, Bert Gabriëls, Natascha Pire, Wim Opbrouck, Ann Van den Broek, Studio Orka, Michael Van Peel, Geert Vermeulen & Walter Poppeliers, Bruno Vanden Broecke, Lucas Van den Eynde, ’t Arsenaal en Abattoir Fermé zijn al zeker te gast in het Geelse cultuurcentrum. En Tania Van der Sanden komt zelfs drie keer langs, in drie totaal verschillende gedaantes.

Het volledige programma wordt voorgesteld in de schouwburg op woensdag 13 mei om 20u15. Deze voorstelling is gratis toegankelijk, maar reserveren via res.dewerft@geel.be of via 014 56 66 66 is noodzakelijk. De ticketverkoop voor het volgende seizoen start op zaterdag 30 mei vanaf 9u.

Film over choreografe Ann Van den Broek

Geplaatst op dinsdag 31 maart 2015 door Paul Neefs

Donderdag 2 april om 23 uur wordt The Lady in Black uitgezonden op televisie (NPO2), een documentaire over het leven en werk van Ann Van den Broek gemaakt door Lisa Boerstra.

Regisseuse Lisa Boerstra volgde Ann ruim anderhalf jaar. Centraal staat het maakproces van de voorstelling The Black Piece, maar Boerstra reisde ook mee met de (inter)nationale tournees van Co(te)lette, I SOLO MENT, We Solo Men, The Red Piece en Q61 Cemetery. De documentaire laat zien dat de intense en fysiek veeleisende voorstellingen onder meer voortkomen uit een bewogen jeugd. Na het zien van The Lady Black is duidelijk hoe Ann als persoon en kunstenaar verweven is met haar choreografieën.

“Ook zie je meerdere keren hoe Van den Broek zelf materiaal bedenkt, in haar eentje improviserend voor een camera. Deze scčnes, die een grote kracht én eenzaamheid uitstralen, zijn een leidmotief. Een prachtige, veelzeggende vondst in een prachtige, veelzeggende film.” (de Volkskrant)

“Je kruipt bijna schokkend dicht op de huid van de choreografe en haar dansers. Maar de documentaire maakt ook als geen ander duidelijk wat een meesterlijk theatermaker Ann is.” (De Telegraaf)

“Duidelijk wordt dat deze weerbarstige choreografe ‘never nooit’ iets tegen haar overtuiging zal doen.” (De Groene Amsterdammer)

The Lady in Black wordt uitgezonden in het programma Het Uur van de Wolf, op NPO2. De herhaling is op zondag 5 april om 14 uur eveneens op NPO2.


DUIKVLUCHT : locatie

Geplaatst op donderdag 26 maart 2015 door Paul Neefs

De locatie van onze seizoensafsluiter DUIKVLUCHT is definitief:
Kanaaldijk Kempisch Kanaal - Herentals
Proostenbos z/n
2200 Herentals
Mensen die kaartjes kochten/reserveerden ontvangen nog een briefje met een routebeschrijving.

uitzonderlijke sluiting balie 31 maart

Geplaatst op vrijdag 20 maart 2015 door Roel Tulleneers

Wegens een software update zal de balie van cultuurcentrum de Werft uitzonderlijk gesloten zijn op dinsdag 31 maart.

ZOMERSLUITING

Geplaatst op vrijdag 13 maart 2015 door Lydia Martens

De balie van de Werft is gesloten van maandag 13 juli t.e.m. zondag 09 augustus 2015.

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

http://vimeo.com/25497360

alle video's

Verken de website