Geefkast succesvol

Geplaatst op dinsdag 16 september 2014 door Kristel Proost

Succesvolle geefkast vanaf volgende week permanent in de foyer van CC de Werft! Laat er je boeken, cd's... achter of ruil het voor iets anders.

CC de Werft zoekt een dode paus!

Geplaatst op dinsdag 16 september 2014 door Paul Neefs

Zin om op zondag 30 november 2014 in levende lijve voor dode paus te spelen in de Borgia-trilogie? Je weet ons te vinden. Enfin, dat hopen we toch.
Alle informatie over de voorstelling Het Geslacht Borgia - Tutti, de marathon vind je op de website.
Een eerste trailer zien?
https://www.facebook.com/toneelgroepnunc

Jan Martens genomineerd.

Geplaatst op dinsdag 16 september 2014 door Paul Neefs

De jonge Belgsiche choreograaf Jan Martens werd, na zijn nominatie in 2012, opnieuw genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.
Uit het persbericht:

Jan Martens In zijn korte carrière ontwikkelde Jan Martens (België, 1984) zijn eigen stijl; een rijk minimalisme waarin hij binnen een strak kader de diepte ingaat. Vanuit simpele bewegingen, zoals bijvoorbeeld de sprong, ontspruiten complexe choreografieën, met referenties naar de hedendaagse populaire cultuur. Consequent maar humorvol creëert hij rituelen op het podium die het publiek menselijkheid tonen. Martens werd in 2012 ook genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.

Zijn nieuwste productie The dog days are over speelt in de Werft op 20 november 2014. Een voorstelling die overal en door iedereen enthousiast onthaald werd. Ook wij waren onder de indruk.

Een voorproefje zie je via http://vimeo.com/99227334

De Werft blaast 20 kaarsjes uit!

Geplaatst op woensdag 10 september 2014 door Kristel ProostTijdens het weekeinde van 20 en 21 september vieren we het twintigjarig bestaan van de Werft met een feestelijk programma, dat ongetwijfeld heel wat topmomenten zal toevoegen aan de levensgeschiedenis van ons gevierde cultuurcentrum.

Op zaterdag 20 september 2014 maken de leerlingen van de Geelse Academie voor Muziek, Dans en Woord en de Kunstacademie Geel het centrum onveilig met verrassende pop-ups. In de spektakelzaal van de Werft is er om 20u15 een spetterend optreden van The Million $ Sunrise, die met The Golden Fifties Revisited de ambiance van vervlogen gouden muzikale tijden evoceren. We sluiten de avond feestelijk af in de Waai, waar vanaf 22u Radio Modern/Radio Ultra Modern voor dansbare beats tot in de vroege uurtjes zorgen.

Op zondag 21 september 2014 wordt het stadspark omgetoverd tot een groot openluchttheater. Theater De Spiegel neemt de allerkleinsten tweemaal -om 11u en om 14u- mee op ontdekkingsreis naar de wereld van de insecten met hun muzikale voorstelling Bzzz’T. Om 16u is het de beurt aan Compagnie Frieda die met hun familievoorstelling Wereld, Einde van een zorgen voor een filosofische noot. Zij gebruiken hiervoor een zeer eenvoudige taal, zodat alle leeftijden kunnen mee redeneren. Ondertussen presenteert, op de Markt, het internationale gezelschap van Cirqu’lation Locale hun show Second Life. Circus zoals het in de eenentwintigste eeuw moet worden gebracht. Ze brengen met een eigentijdse mix van circus, theater en beweging jong en oud in vervoering. Eveneens op het marktplein verzorgt het gezelschap Alles loopt op rolletjes een spetterend animatieprogramma voor kinderen. Naast deze voorstelling in twee oude woonwagens, kunnen de kids zich amuseren met oude volksspelen en zich laten mooi maken in de grime. De jazzliefhebbers worden ’s avonds verwend met een optreden van het Dree Peremans jr. Trio op het podium van de Werft. De virtuoze ‘jazzcats’ Dree Peremans, Jos Machtel en Ewout Pierreux laten hun respectievelijke trombone, contrabas en piano jazzmuziek van de bovenste plank produceren.

 

Tot ziens in de Werft!

Balie uitzonderlijk gesloten

Geplaatst op vrijdag 5 september 2014 door Kristel Proost

Op maandag 8 september '14 is de Werft uitzonderlijk gesloten wegens teamactiviteit.

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

alle video's

Verken de website