© Stanislav Dobak

Tender Men

Koen De Preter
di 24 mei om 20u15 - 21u15
di 24 mei
20u15 - 21u15
  • di 24 mei
    20u15 - 21u15
    Schouwburg
    geannuleerd

Tender Men is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Tender Men zit op de grens tussen bro, bromance en romance. Vier internationale dansers - met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit - staan symbool voor tederheid, kwetsbaarheid en ruwheid. 

De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken. Koen De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.

Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. 

Lees hier het programmablaadje.
Lees hier een interview van de Standaard met Koen De Preter.

standaardprijs 14 €

vroegboekprijs 9 €

Koen De Preter

‘Twee mannen die hand in hand lopen, dat is bijna een politieke daad geworden’

Credits

choreografie en concept Koen De Preter
performers Benoît Nieto Duran, Machias Bosschaerts, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo
creatieteam Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo
lichtontwerp Fudetani Ryoya
kostuums Atelier Marie Dries
coproductie C-TAKT, Dans Brabant, Perpodium
residenties KVS Brussel, Cultuurcentrum ccBe Berchem, de Warande Turnhout, Dommelhof Neerpelt, De Nieuwe Vorst Tilburg, De Grote Post Oostende, Kunstencentrum STUK Leuven
met steun van de Vlaamse overheid en stad Antwerpen


Foto: ©Stanislav Dobak