© Valeria Tomasulo

Dr. Nest

Familie Flöz
wo 27 apr om 20:15 - 23:15
wo 27 apr
20:15 - 23:15

Wanneer komt Familie Flöz nog eens naar Geel?” Het moet de meest gestelde vraag zijn van onze trouwe bezoekers. 

 

Waar de vorige voorstellingen zich afspeelden in een restaurant, theater, hotel en rusthuis, nemen de koningen van het woordeloze maskerspel je deze keer mee naar een psychiatrische instelling. 

 

De nacht valt over Villa Blanca. Dr Nest neemt de nachttrein in een poging om een beladen leven achter zich te laten. In een afgelegen instelling meldt hij zich aan. Gedreven door empathie, nieuwsgierigheid en honger naar kennis gaat hij de strijd aan met het ziektebeeld van zijn patiënten: geheugenverlies, demonen, hallucinaties, lichamen die een eigen leven leiden,... 

 

Al snel merkt Dr. Nest dat hij zelf zijn grip op de realiteit dreigt te verliezen. Zaken die in eerste instantie vreemd lijken, blijken al snel een bespiegeling van eigen twijfels en onzekerheden. De dunne lijn tussen normaal en abnormaal, tussen vrije wil en gedwongen en tussen gezond en ziek vervaagt voor zijn ogen.  

 

Geïnspireerd door studies uit het brede veld van de neurologie toont Dr. Nest je op magische wijze de wereld van de psychiatrie. Familie Flöz slaagt erin een goed beeld te geven van de mysterieuze kronkels van het menselijke brein en de diepten van de ziel. Verwacht je aan een m

inutieus uitgewerkt tragikomisch verhaal over de kwetsbaarheid van het menselijk leven. 

 

Dit is één van de strafste voorstellingen die we de afgelopen jaren zagen. De combinatie van het uitmuntende spel met een sterk verhaal en de thematiek maakt dat deze Dr. Nest niet in ons programma mag ontbreken.