Manon en Jean van Florette

Comp.Marius
24 mei
-
26 mei
Data & tickets
 • do 24 mei
  18:30 - 23:00
  Op locatie
  uitverkocht
 • vr 25 mei
  18:30 - 23:00
  Op locatie
  uitverkocht
 • za 26 mei
  18:30 - 23:00
  Op locatie
  uitverkocht

In 2016 presenteerden we samen met de Kempische cultuurcentra het succesvolle Figaro aan het Kasteel van Turnhout en de Beddermolen in Tongerlo. Nu vormen de bossen tussen Retie en Kasterlee het perfecte decor voor een andere theaterhit van Comp.Marius. In het tweeluik Manon en Jean van Florette erft Jean een oude boerderij van zijn moeder, Florette. Samen met zijn dochter Manon en zijn vrouw Aimée trekt hij weg uit de stad om op het platteland te gaan boeren. Vlak voor hun komst gieten twee dorpelingen, de achterlijke Ugolin en zijn nonkel 'Papet', de bron vol cement. Het begin van het einde.

Manon en Jean van Florette speelt zich af in openlucht, in een stukje ongerepte natuur. De idyllische locatie van jeugdverblijfdomein Bos en Brem roept de sfeer op van de Provence in de jaren '60. Comp.Marius ontvangt je aan twintig kerkbankjes die staan opgesteld in een rij met aan het hoofd de heilige Sint Dominicus. Een beetje verder staat op een zandvlakte in het midden van het bos een halfronde, houten tribune. Kom kijken en geniet van deze twee meesterwerken van de Franse auteur Marcel Pagnol. En… tijdens de pauze van dit tweeluik is er konijn met pruimen!
“Deze humoristische topvoorstelling is om van te smullen. Nooit gedacht dat teksttoneel zo boeiend kon zijn.” (Cultuurpodium.nl) “Een bewonderenswaardige en wonderlijke openluchttheaterervaring.” (Theatermaggezien)

“Deze humoristische topvoorstelling is om van te smullen. Nooit gedacht dat teksttoneel zo boeiend kon zijn.”
cultuurpodium.nl

Credits

vertaling en bewerking: Waas Gramser en Kris Van Trier spel: Waas Gramser, Kris Van Trier, Yves Degryse/Mathijs Scheepers, Koen Van Impe, Kyoko Scholiers en Frank Dierens