© Wies Hermans

Electric Life

Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans/fABULEUS
di 8 feb om 13:30 - 15:00
di 8 feb
13:30 - 15:00
  • di 8 feb
    13:30 - 15:00
    Schouwburg
    scholen.dewerft@geel.be

Choreografe Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom nemen het muzikale meesterwerk ‘Petrouchka’ van Stravinsky als inspiratiebron voor een nieuwe danscreatie met 8 jongeren tussen 13 en 21 jaar. 

Niet de oorspronkelijke enscenering uit 1911 is het vertrekpunt, maar wel een diepgaande lezing van de muziek. Stravinsky's hang naar contrast, ritme en vaart is typerend voor de moderne mens aan het begin van de vorige eeuw, waarin elektriciteit en machines het straatbeeld veranderen en het leven in alle opzichten onder stroom komt te staan.

Elisabeth Borgermans studeerde Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. In haar werk onderzoekt ze de verschillende krachten aanwezig in het dansende lichaam aan de hand van procedures en thema's uit de literatuur, de filosofie en de muziek.

Thomas Vantuycom danste als jongere in verschillende voorstellingen van​ f​ABULEUS. Na het behalen van een bachelor Handelsingenieur aan de KU Leuven besloot hij zijn carrière een andere wending te geven en zich aan de podiumkunsten te wijden. Hij werd toegelaten tot de dansschool P.A.R.T.S. en studeerde er af in 2014. 

Ideaal voor:
3de graad secundair onderwijs

 

Eventueel ook geschikt voor:
Buitengewoon secundair onderwijs

 

fABULEUS

Interview met de makers

Onderdeel van:
Secundair 3de graad

Credits

Choreografie: Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom 
Muziekdramaturgie: Alain Franco 
Coproductie: Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge en STUK Leuven. 
Foto: Wies Hermans