Zozoöfzo

dOFt
di 15 feb om 13:45 - 14:35
di 15 feb
13:45 - 14:35
  • di 15 feb
    13:45 - 14:35
    Schoolvoorstelling
    Schouwburg
    scholen.dewerft@geel.be

ZOZOÖFZO’ is een onvergetelijke voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen worden.  

Een groepje charmante toneelspelers, volledig in het wit, staan vol trots klaar om hun 1-minuut-voorstelling eindelijk aan het grote publiek te laten zien. Maar dan krijgen ze onverwacht een brief van iemand die zich de Strenge Meneer noemt.  Overtuigd dat zijn mening de absolute waarheid is, doen ze er alles aan om hem tevreden te stellen. Iets groter, wat kleiner, nog mooier, veel fijner. Terug lager, veel trager, meer kleuren, niet zeuren. 

De Strenge Meneer brengt alles en iedereen aan het twijfelen. Maar wat is de betekenis van zijn mening? En is die wel zo belangrijk? Het publiek zitten tussen twee vuren: gaan ze mee in het verhaal van de Strenge Meneer of willen ze de ondertussen wanhopige toneelspelers helpen? 

Kinderen krijgen voortdurend te horen dat wat ze doen goed is of slecht. Dat ze flink zijn of stout. Goedgemanierd of onbeleefd. Juist of fout. Maar wat vinden ze zelf? Begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ zitten zo vastgeroest in ons systeem dat niemand ze nog in vraag stelt. Zo, zo of zo? 

Ze doen hun best, dat is zeker. Maar voor wie is dat genoeg?

Ideaal voor:
3de kleuterklas

 

Eventueel ook geschikt voor:
2de kleuterklas

 

dOFt

 

Lesmap

Onderdeel van:
Kleuters

Credits

Dans, spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Piet Van Dycke, Sander Van den Broeck
Dramaturgie: Marie Peeters 
Muziekcompositie: Jonas Vermeulen