Festival Special

7 jun
-
7 jun
Data & tickets
 • do 7 jun
  09:00
  CC de Werft, Geel
  de Werft
  Niet verkoopbaar
 • do 7 jun
  09:00 - 18:00
  CC de Werft, Geel
  de Werft
  uitverkocht

Festival Special groeide onder de vleugels van de Werft de afgelopen seizoenen verder uit tot een niet te missen evenement, ook en vooral voor personen met een verstandelijke beperking.

Liveconcerten worden afgewisseld met een divers aanbod randanimatie. Voor de liveconcerten zorgen:

 

FIXKES
2016: na 10 jaar, 15 singles en 3 albums besluit Fixkes, na de Weeral Halfacht-tour, een fikse sabbatperiode in te lassen.
Die in 2018 wegens goesting ten einde loopt. Met nieuwe nummers, een dra te verschijnen nieuwe single en nieuwe optredens in het vooruitzicht...
Ingrediënten blijven als vanouds (h)eerlijke songs met juist genoeg weerhaken in dat Vlaamse dialect waarin alles kan, maar niets moet. Waar het de ene moment snoeihard gaat en de andere fluweelzacht, waar humor haasje over speelt met ernst en waar het nog altijd gaat over het leven, rake observaties, en natuurlijk de liefde. Of het gebrek eraan.

 

WALLY
Van kleinsaf speelde niet enkel toverkrachten maar ook muziek een hoofdrol in Wally’s dromen. Als lid van ‘De Legionairs’ stond Wally de voorbije jaren ook steevast aan Touris Lemc's zijde op alle grootste en bekendste podia in Vlaanderen. Ook al doet de naam van zijn eerste single Misère anders vermoeden, Wally vindt het belangrijk om te focussen op het mooie en positieve in de wereld, vaak door zijn muziek net te spiegelen naar het omgekeerde. Betekenissen zullen net iets dieper liggen dan wat mensen in de eerste plaats denken of verwachten. Luister, beleef, droom en laat vandaag anders zijn.

 

THE NICE GUYS
In 2001 besloten enkele punkers ska-muziek te spelen en richtten ze The Nice Guys op. Waar de eerste nummers nog heel erg basic en 2tone gericht waren, evolueerde de groep door het toevoegen van blazers, staande bas en hammond meer en meer in de richting van een traditionele stijl van ska en reggae in een negen koppige bezetting. The Nice Guys hebben al enkele albums op hun naam staan en waren reeds te zien op festivals als Reggae Geel, Pole Pole Festival en de Gentse Feesten.

 

BULLS ON PARADE
Bulls On Parade, Europa’s nummer 1 Rage Against The Machine tributeband vervoegt de gelederen van Festival Special. Al jaren toeren deze Gentenaars er op los met een energieke show en één missie: de spirit van Rage Against The Machine in leven te houden. En met succes, want in 2006 werd Bulls On Parade genomineerd als beste tributeband voor de L.A. Music Awards. Terecht? Ga kijken en oordeel zelf!

 

THE SKINNY GENES

Het stond in de sterren geschreven dat Wim Punk en Eva De Roovere ooit samen een plaat zouden maken. Wim was sowieso de rockster van de familie. Als frontman en songschrijver van The Wolf Banes schreef hij zijn eigen hoofdstuk in de Belpopgeschiedenis. ‘As The Bottle Runs Dry’ –niet eens representatief voor de punkpop waar de band in grossiert- is tot vandaag een vaderlandse classic. Ook Eva fietste intussen een opmerkelijk parcours bij elkaar. Als zangeres bij de legendarische folkgroep Kadril, natuurlijk. Maar ook als gezicht bij Oblomow. Al kwam de echte doorbraak er pas toen ze in 2006 solo ging. Debuutplaat De Jager –met hits ‘Fantastig Toch’ en ‘Anoniem’ werd een doorslaand succes, en met nog een handjevol cd’s werkte ze zich op tot één van de sterkhouders uit de Nederlandstalige popmuziek. Op deze plaat laten ze vooral elkààr schitteren: de stemmen blenden zoals je dat enkel in family-bands hoort. Vervlogen en ongrijpbare liefdes. Het lef vinden om uit de ratrace van het dagelijkse bestaan te stappen. Dromen van vrijheid. Mensen observeren die –zoals Nietzsche al vaststelde- de muziek niet kunnen horen terwijl anderen erop dansen. Het stond in de sterren geschreven dat Eva en Wim ooit samen zouden werken. Toegegeven: er is tijd overheen gegaan. Maar het was het wachten meer dan waard.

 

ANIMATIE

 

Heb je zelf de wil om op ons podium te staan? Dat kan! Tijdens Festival Special werken 10 deelnemers met Lennaert Maes en Andries Boone aan een nummer dat ze in de loop van de dag op het podium zullen brengen!

Roots Dynamite warmt het festival op met hun Roadshow waarin ze allerhande plaatjes op het publiek loslaten!

Djoels, de eerste Inkmaster van de Lage Landen is naast tattoo-artieste ook een gerenommeerd graffiti kunstenares. Deze kunsten laat ze zien tijdens Festival Special. Bovendien krijg je als bezoeker ook de kans de spuitbus te hanteren!

Centrumharmonie Geel is terug present en geeft bezoekers de kans om te luisteren naar hun brassband of om gewoon even mee te spelen!

Verder heb je uiteraard de kans om je te laten schminken, jezelf te verkleden en te laten fotograferen in onze foto booth, badges te tekenen, zakjes te zeefdrukken of prijzen te winnen aan onze ballenkraam! En dan zwijgen we nog over onze festivalcatering met friet en pizza!

Presentatie is weer in handen van Steven Goegebeur!


 

 

Michel Hakim
Michel Hakim