Festival Special

7 jun
-
7 jun
Data & tickets
 • do 7 jun
  09:00 - 16:00
  CC de Werft, Geel
  de Werft
  Niet verkoopbaar
 • do 7 jun
  09:00 - 16:00
  CC de Werft, Geel
  de Werft

Festival Special groeide onder de vleugels van de Werft de afgelopen seizoenen verder uit tot een niet te missen evenement, ook en vooral voor personen met een verstandelijke beperking.

Liveconcerten worden afgewisseld met een divers aanbod randanimatie. Voor de liveconcerten zorgen:

FIXKES
2016: na 10 jaar, 15 singles en 3 albums besluit Fixkes, na de Weeral Halfacht-tour, een fikse sabbatperiode in te lassen.
Die in 2018 wegens goesting ten einde loopt. Met nieuwe nummers, een dra te verschijnen nieuwe single en nieuwe optredens in het vooruitzicht...
Ingrediënten blijven als vanouds (h)eerlijke songs met juist genoeg weerhaken in dat Vlaamse dialect waarin alles kan, maar niets moet. Waar het de ene moment snoeihard gaat en de andere fluweelzacht, waar humor haasje over speelt met ernst en waar het nog altijd gaat over het leven, rake observaties, en natuurlijk de liefde. Of het gebrek eraan.

 

WALLY
Van kleinsaf speelde niet enkel toverkrachten maar ook muziek een hoofdrol in Wally’s dromen. Als lid van ‘De Legionairs’ stond Wally de voorbije jaren ook steevast aan Touris Lemc's zijde op alle grootste en bekendste podia in Vlaanderen. Ook al doet de naam van zijn eerste single Misère anders vermoeden, Wally vindt het belangrijk om te focussen op het mooie en positieve in de wereld, vaak door zijn muziek net te spiegelen naar het omgekeerde. Betekenissen zullen net iets dieper liggen dan wat mensen in de eerste plaats denken of verwachten. Luister, beleef, droom en laat vandaag anders zijn.

 

THE NICE GUYS
In 2001 besloten enkele punkers ska-muziek te spelen en richtten ze The Nice Guys op. Waar de eerste nummers nog heel erg basic en 2tone gericht waren, evolueerde de groep door het toevoegen van blazers, staande bas en hammond meer en meer in de richting van een traditionele stijl van ska en reggae in een negen koppige bezetting. The Nice Guys hebben al enkele albums op hun naam staan en waren reeds te zien op festivals als Reggae Geel, Pole Pole Festival en de Gentse Feesten.

 

BULLS ON PARADE
Bulls On Parade, Europa’s nummer 1 Rage Against The Machine tributeband vervoegt de gelederen van Festival Special. Al jaren toeren deze Gentenaars er op los met een energieke show en één missie: de spirit van Rage Against The Machine in leven te houden. En met succes, want in 2006 werd Bulls On Parade genomineerd als beste tributeband voor de L.A. Music Awards. Terecht? Ga kijken en oordeel zelf!We vullen de affiche nog verder aan.

Heb je zelf de wil om op ons podium te staan? Dat kan! Tijdens Festival Special werken 10 deelnemers met Lennaert Maes en Andries Boone aan een nummer dat ze in de loop van de dag op het podium zullen brengen!