Er was eens Beethoven …

Ensor Strijkkwartet en Jan Decleir
wo 18 mei om 20:00
wo 18 mei
20:00
  • wo 18 mei
    20:00
    Sint-Niklaasstraat, Herentals - Morkhoven
    Sint-Niklaaskerk

Er was eens … een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Zij had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes, die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Onberispelijk waren haar pastelkleurige kleertjes. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met O-benen en zonder haar. Ze had een nog rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen. Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar ... lief. Er was ook een dorp met een oorlogsmonument op het plein. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, treinen, boten en landerijen en ... er was ook ... Beethoven ... (Jan Decleir)


Wie anders dan Jan Decleir kunt u meenemen in de wondere wereld van het sprookje? 

Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kunt u meenemen in de wondere wereld van Beethoven?

Enkele seizoenen geleden speelden het Ensor Strijkkwartet en Jan Decleir Les Vendredis in Herentals. Nu brengen zij een aantal sprookjes van de gebroeders Grimm op het podium met enkele hoogtepunten uit het oeuvre van Beethoven. Beethoven en de gebroeders Grimm zijn niet alleen Duitse tijdgenoten maar zij vertellen, elk in hun eigen taal, verhalen waarbij fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek kenmerkend zijn.


Met dit programma wil het Ensor Strijkkwartet de 250ste verjaardag van Beethoven vieren. Tijdens zijn dertigjarige carrière heeft het ensemble affiniteit opgebouwd met deze grootmeester. Voor Er was eens Beethoven … zoeken ze de intimiteit en de akoestiek van een kerk op. De Sint-Niklaaskerk van Morkhoven is daarvoor een uiterst geschikte locatie.

standaardprijs 18 €

standaardprijs Double Bill met de lezing van Jan Caeyers op 16 mei 26 €