© Robbrecht Desmet

Change of Plans

Femke Gyselinck, GRIP & Platform-K
vr 26 mei om 20u15 - 22u00
vr 26 mei
20u15 - 22u00
  • vr 26 mei
    20u15 - 22u00
    CC de Werft, Werft 32, Geel
    Schouwburg

Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K, het hobbelige spanningsveld tussen choreografie als een reeks van afspraken (of plannen) en hoe die plannen dan tot leven komen. Ze merken dat hun plannen meteen in de war worden gestuurd zodra je samen danst op een podium met een onregelmatige vorm en grillige hoogteverschillen.

De titel van de voorstelling verwijst naar een strofe uit My Future, een nummer van Billie Eilish waarin ze terugkijkt op het verleden en hoopvol vooruitkijkt naar de toekomst. Femke Gyselinck nodigde niet Billie Eilish uit, maar muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax). Zij schreven een originele soundtrack voor de voorstelling en voeren die live uit. Een duet tussen piano en sax, maar ook tussen dans en muziek. 

De vijf performers zoeken samen speelse antwoorden op de vraag die de titel oproept. Hoe verander je een dansplan? In Change of Plans ervaar je hoe spannend het is om te kijken naar dansers die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en op elkaar afstemmen. Geen sabotage, wel een uitnodiging tussen drie dansers die elk op hun manier al heel anders omgaan met het gegeven choreografie. 

Standaardprijs: € 17
Vroegboekprijs: € 13

 

www.platform-k.be

Onderdeel van:
Dans

Credits

Concept: Femke Gyselinck
Uitvoering: Zanne Boon, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Oskar Stalpaert, Adia Vanheerentals
Muziek: Hendrik Lasure (compositie, piano, keys), Adia Vanheerentals (compositie, sax)
Scenografie: Aslı Çiçek
Kostuums: Nel Maertens, Veronika Vimpelova
Dramaturgie: Wannes Gyselinck
Lichtontwerp: Elke Verachtert
Geluid: Milan Van Doren
Productie: Platform-K, GRIP
Coproductie: VIERNULVIER (Gent, BE), kunstencentrum nona (Mechelen, BE), KAAP (Brugge/Oostende, BE), STUK (Leuven, BE), Perpodium
Residenties: CAMPO, VIERNULVIER, KWP Kunstenwerkplaats
Stage: Lien Agten 
Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Cronos Invest en De Nationale Loterij