Jubilee

Symfonieorkest van de Zuiderkempen
8 dec
-
9 dec
Data & tickets
 • za 8 dec
  20:15 - 22:30
  Schouwburg
  Pauze 18:00
 • zo 9 dec
  14:00 - 16:15
  Schouwburg
  Pauze 14:55

‘Jubilee’ is de naam van één van de superhelden van de X-men uit de Marvel-studio’s - ze heeft de gave explosieve energievonken te genereren, ‘Jubilee’ is ook de naam van een wereldberoemde diamant van 545 karaat en ‘Jubilee’ betekent ook ‘feestjaar’.

 

Symfonieorkest Zuiderkempen wordt 25 jaar en ‘Jubilee’ is dan ook een naam die bij ons past. We vieren samen met jou feest met een spetterend en schitterend programma met de bekendste symfonische gedichten uit het orkestrepertoire.

 

Het symfonisch gedicht is de ultieme programmamuziek. De componist maakt van een verhaal, een beeld of een stuk poëzie een compositie. De luisteraar ervaart wat de componist beschrijft – soms hoor je hoe een uitgestrekt landschap klinkt, even later slaat een kerkklok twaalf keer en vangt het griezeluur aan.

 

 

Het symfonisch gedicht is de ultieme romantische muziek. Frans Liszt was de uitvinder maar reeds in de Egmont Ouverture maakte Beethoven de graaf met een valbijl in maat 278 hoorbaar een kopje kleiner en ook Bach was niet bang van wat drama en ondersteunde tekst met muzikale zuchten en hier en daar een donderslag. Het symfonisch gedicht is ook de favoriet van ons orkest. We vieren feest en spelen voor jullie, ons hooggeëerd publiek, de mooiste parels uit het repertoire en we laten het daar niet bij: bij een verjaardag hoort een feest, verrassingen, gasten, neuzen, hoeden en grappen, schuimwijn en een verjaardagstaart... en we steken elk symfonisch gedicht in een speciaal jasje.

 

Van harte welkom op ons verjaardagsfeest!

 

Prijs: 15€
Vriendenprijs: 12,5€

Credits

Symfonieorkest Zuiderkempen / Bert Minten - Dirigent / Elena Drako – Viool / Tom Daelemans - Presentatie Finlandia - Jean Sibelius / The Lark Ascending - Ralph Vaughan Williams – Elena Drako, Viool / Nacht op de Kale Berg - Modest Moessorgski / Danse Macabre - Camille Saint-Saëns / An American in Paris - George Gershwin / Libertadores - Oscar Navarro / ...

Bekijk onze thema's