De Kleine Prins

Theater Malpertuis
di 24 jan - wo 25 jan
di 24 jan
-
wo 25 jan

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. Het mannetje vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem  waarmee hij samenwoonde en de tocht die hij heeft aangevat doorheen het universum.


De Kleine Prins’ is een klassieker die je aan iedere nieuwe generatie kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.


In deze schoolvoorstelling stellen de acteurs vragen aan zichzelf maar ook aan de jonge toeschouwers: “Hebben jullie je ooit al afgevraagd waarom jullie ouders jullie eigenlijk op de wereld gezet hebben?”


“Malpertuis treedt de kinderen met open vizier en op ernstige wijze tegemoet. De afwezigheid van kilo’s Disney-suiker zijn een heuse verademing. Blijdschap, ontroering, vertwijfeling, pijn, lijden en de dood zijn niet minder vanzelfsprekend aanwezig op scene dan in het dagelijks leven.” – Etcetera 

 

Voor deze voorstelling bereid je de leerlingen van de lagere school in je klas voor met het theaterspel ‘Voor de show’: www.voordeshow.be

Ideaal voor:

5de leerjaar
6de leerjaar

1ste leerjaar secundair onderwijs
2de leerjaar secundair onderwijs

Credits

Productie: Theater Malpertuis
Spel: Nikolas Lestaeghe (KAK), Thomas Janssens (acteur-regisseur), Carine Van Bruggen (Camping Sunset) en Naomi Van der Horst (Wolf wolf)
Spelcoach: Piet Arfeuille
Vormgeving en licht: Rik Teunis
Geluid: Iben Stalpaert
Kostuums: Sietske van Aerde
Met dank aan: Tax Shelter en Vlaamse Gemeenschap