28 mrt
14:00 - 20:15
  • do 28 mrt
    14:00
    Schouwburg
  • do 28 mrt
    20:15 - 21:30
    Schouwburg

Belcirque bestaat uit zes jonge dames die elkaar op vriendschappelijk en professioneel vlak hebben gevonden. Ze begonnen als een swingend straattheaterkwintet en maakten zo voor het eerst in 2008 de straten van Zuid-Frankrijk onveilig. Na de terugkeer van deze succesvolle tour kregen ze meer en meer optredens in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Portugal en Engeland. Tot op de dag van vandaag rijden ze met z'n allen Europa rond in hun, ondertussen derde, camionette.

 

Ondanks dat de leden van Belcirque elkaar ontmoetten in de middelbare school kozen de meesten van hen ook professioneel voor een artistieke opleiding. Dit zorgt voor een stevig muzikaal draagvlak. Toen de groep in 2015 werd vervolledigd door Marijke Hellemans op solo gitaar kwam dit de muzikale kwaliteit alleen maar ten goede. Hierdoor durft Belcirque podia aan in allerlei maten en vormen: van straattheater- tot wereldmuziekfestivals, van gezellige kroegen tot voorname concertgebouwen.

 

Met heerlijke meerstemmig gezangen en een akoestisch instrumentarium met gitaren, contrabas, trombone en eigenaardige percussie-instrumenten heeft Belcirque een unieke blend. Niet te versmaden zijn ook de, al dan niet ingestudeerde, danspassen en spelende mimiek die de show met een zelfrelativerende knipoog versieren.

 

Geconcentreerd rond slechts enkele microfoons ontstaat er een levendige dynamiek tussen de performers onderling en het publiek. Belcirque's eigen composities met invloeden uit o.a. swing, pop, barbershop, musette, blues en Afrikaanse muziek vormen het repertoire. De verhalen die in het Engels of Frans worden bezongen voeren het publiek glimlachend mee tot in alle uithoeken van hun absurde, vrolijke en kleurrijke wereld.

 

De leden van Belcirque zijn actief in verschillende, professionele groepen waaronder Fillage van Sur Mesure, Alfredo, Ladakh, Stompin' Caravan, Freedman, Mòs Ensemble en Zsa Zsa Zsu.


Prijs: 14€
Vriendenprijs: 10€

Credits

Astrid Creve Vocals Ondine Cantineau Akoestische Gitaar, Vocals & Percussie Seraina De Block Vocals, Percussie & Trompet Julia Emmery Vocals, Percussie & Trombone Marijke Hellemans Elektrische Gitaar, Solo Gitaar Kris Auman Contrabas

© Kim Rondas