House

Ariah Lester
za 29
september
  • za 29 sep
    21:00 - 23:00
    Andere (binnen)

Ariah Lester is een charismatische performer die concert en performance volledig in elkaar laat overlopen. Met zijn innemende blik en heldere stem loodst hij je zijn wereld binnen. Een wereld waar werkelijkheid en verbeelding geen vastomlijnde begrippen zijn en waar de ene realiteit bijna onmerkbaar overgaat in de andere. De stem van Lester, die ondersteund wordt door de mysterieuze muziek van Niklas Blomberg, transformeert voortdurend. Nu eens nasaal en zangerig, dan weer zacht sprekend, als de verteller van een ouderwets verhaal. Een verhaal dat plots over jezelf blijkt te gaan.

“Via een kitscherige vormentaal die schaamteloos uit de popindustrie komt, bevraagt hij de positie van de kunstenaar en die van het publiek. Met de toekenning van de Sabam Jongtheaterschrijfprijs aan Lester Arias, koos de jury voor een totaal auteurschap, voor een maker die een eigen praktijk ontwikkelt, en daarin zowel songschrijver, choreograaf als theatermaker is.” (juryverslag Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2017)

 

Venezolaan Lester Arias studeerde af aan de Escula de Artes Plasticas Cristobal Rojas in Caracas en in 2016 in Amsterdam aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Academie voor Dans en Theater. Naast zijn praktijk als theatermaker en performer maakt hij installaties en is hij grafisch ontwerper en filmmaker. Samen met muzikant en circus artiest Niklas Blomberg startte hij een artistiek onderzoek met muziek en zang. De creaties van ARIAH LESTER (Lester Arias) dragen alle sporen van zijn uitgebreide multidisciplinaire aanpak. Op dit moment werkt hij in Amsterdam aan de productie White (Ariane) die begin maart 2018 in première gaat tijdens het Something Raw festival van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Frascati.

Credits

Tekst, choreografie en concept: ARIAH LESTER (Lester Arias)

Muziek: ARIAH LESTER (Lester Arias) en Niklas Blomberg