Nodigt uit

Cas Vandecruys, Jasper Erkens, Petticoat, Wally, Dull Boy Johnny, Zelden en Symfonieorkest Zuiderkempen.
vr 22 dec om 20u15 - 22u00
vr 22 dec
20u15 - 22u00

In 2014 overtuigde Cas Vandecruys de Voice-jury met enkele noten Californication, zijn prachtige basstem verhoogde de temperatuur met vijf graden, zo oordeelde de jury. De ontmoeting met muzikant/producer Mattias Stynen leidde tot Zelden, een band die alternatieve indiepop creëert. Zelden opende voor Tijs Vanneste in de Werft en Cas zorgde tijdens de Oavet van de Platte Klap voor kippenvel met een Geelse versie van Albion. Redenen te over om Cas het curatorschap van deze Nodigt uit toe te vertrouwen. Zijn gasten zijn niet van de minsten: Jasper Erkens, Petticoat, Wally, Dull Boy Johnny, Zelden en Symfonieorkest Zuiderkempen (die deze muzikanten ook nog eens ondersteunen met een strijkorkest)

Jasper Erkens volgde op 15-jarige leeftijd zijn muzikale roeping met de release van zijn debuutalbum. Na het openen voor Adele in Brussel adviseerde zij de Brit School in Londen. Vijf jaar later keerde hij terug naar België, maar verlangde naar meer. Hij verhuisde naar Amsterdam, dompelde zich onder in creativiteit en bracht in 2021 Limbo Terminal en in 2023 Artificial Messiah™ uit. Jasper is intussen terug in het land en woont in Geel. Hij mag niet ontbreken!

Petticoat, de zingende zes uit Geel, is al een decennium een begrip. Met stemmen, viool, piano, verrassende extraatjes en een berg enthousiasme zorgden ze afgelopen voorjaar voor twee uitverkochte schouwburgen in Geel! Ook buiten Geel trekken ze volle zalen en zijn de dames graag geziene artiesten met een grote fanbase.

Wally, Wouter Immers voor de vrienden, startte zijn muzikale carrière als frontman van een coverband. In 2003 nam hij deel aan een rock/hiphop schoolproject, dat later uitgroeide tot de succesvolle Reggae/Hiphop Liveband WAHWAHSDA. Vanaf 2015 verzorgt Wally backing vocals en gitaarbegeleiding voor Tourist Lemc. In 2016 tekende hij als soloartiest bij TopNotch en lanceerde in 2017 zijn debuutsingle Misere. Wally's veelzijdige talent markeert een opmerkelijke reis binnen de Belgische muziekscene.

Dull Boy Johnny… Denk aan wijde broekspijpen, expliciete teksten en ultra-cinematografische, foute gangsterfilms. Geïnspireerd door 70's iconen als Isaac Hayes en Curtis Mayfield, creëert Johnny "Hot lounge grooves." Zijn muziek, geschikt voor late-night dansen, jacuzzi liefde en barflirts, omhult de sfeer van dat glamoureuze decennium. Na hun debuut-EP "Fictional Love Scenes, Vol.1" toerde de band door Vlaanderen en Nederland. Hun nieuwe single 'Excuse Me?' biedt een voorproefje van de aankomende EP.

Zelden mag uiteraard niet ontbreken, met Cas als bezielende frontman van deze Kempische band. De songs balanceren tussen krachtig meeslepende en dansbare indiepop met een verleidelijk randje. De full band, met Tuur Vloemans op drums (PXL), Flor Van Meensel op keys (PXL) en Hans Schoonis op gitaar, toont zowel stevigheid als muzikale diversiteit. Een must voor fans van The National, George Ezra, Daan...

Symfonieorkest Zuiderkempen is niet alleen gekend in de Kempen, maar ook ver erbuiten. Ze betoveren met meesterlijke uitvoeringen, harmonieus samenspel van getalenteerde musici onder leiding van de immer bevlogen dirigent Bert Minten. De strijkers van het symfonisch orkest zullen alle artiesten bij een nummer begeleiden in arrangementen van Jef Verheyden.

Standaardprijs: € 20
Vroegboekprijs: € 15

 

© Cas Vandecruys