© Koen Broos

Analoog

DE HOE/Louis Janssens & Willem de Wolf
wo 20 mrt om 20u15 - 21u30
wo 20 mrt
20u15 - 21u30

  TIP van onze programmator Lise

Prachtige voorstelling! Kom af en geniet mee!

 

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld. 

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

Standaardprijs: € 18
Vroegboekprijs: € 14

 

Credits

van en met: Louis Janssens & Willem de Wolf
techniek, licht en soundtrack: Shane van Laer 
choreografisch advies: Femke Gyselinck
kostuums: Cecile Taylor 
productie: DE HOE 
coproductie: Het Laatste Bedrijf
met dank aan: Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen 
deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid