© Mattias Ysebaert

Gambling Game

SKaGeN
do 28 mrt om 20u15 - 21u30
do 28 mrt
20u15 - 21u30

  TIP van onze programmator Lise

Ik ben zelf heel benieuwd naar deze voorstelling. Ook nieuwsgierig naar het verhaal van Sajid? Ontdek het samen met mij. 

In Gambling Game komt de minderjarige Afghaanse vluchteling Sajid aan in België, acht weken voor zijn achttiende verjaardag. Minderjarig, dat bewijst zijn Afghaanse paspoort. Wanneer de jaarrekening in Europa anders blijkt te zijn, komt zijn minderjarigheid ter discussie te staan en dreigen de poorten zich opnieuw te sluiten. Tot een krasbiljet van de Nationale Loterij zijn leven voorgoed verandert.

Gambling Game is een absurde parabel, geschreven door Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens, die zich afspeelt in een levensechte game-omgeving: de personages verdienen er credits, moeten zich bewapenen, verlengen hun levens of vechten voor een herkansing. Op de scène mengen feit en fictie zich, lopen echt en virtueel door elkaar en spiegelt de actualiteit zich aan de Europese geschiedenis.

Voorafgaand aan deze voorstelling kan u de SneakPeek* Shadow Game volgen waarin je gedurende vier weken wordt meegezogen in het leven van Sajid (SK) tijdens zijn tocht van Bosnië naar West-Europa. Deze SneakPeek is de digitale prequel van Gambling Game. Het volgen van de SneakPeek voorstellingen is echter geen vereiste om de voorstelling te kunnen volgen.

Koop vóór 20 februari 2024 je ticket voor Gambling Game en krijg gratis toegang tot de SneakPeak voorstelling Shadow Game. Shadow Game is te volgen vanaf 21 februari 2024 en duurt vier weken.

Tickets die na 20 februari 2024 verkocht worden, bieden enkel toegang tot de voorstelling Gambling Game.

* SneakPeek is de nieuwe naam voor ‘WatchApp’, de smartphone-voorstellingen waarmee SKaGeN in coronatijden vernieuwend uit de hoek kwam. Gaandeweg verdiepte en verrijkte SKaGeN dit gloednieuwe format om met ‘Shadow Game’ de cross-over te maken met de nieuwe zaalproductie ‘Gambling Game’.

Standaardprijs: € 18
Vroegboekprijs: € 14

 

www.skagen.be

 

Credits

Van Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
Dramaturgie en research: Elisa Demarré
Met Mathijs F Scheepers, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens (als roterende cast)
Met de medewerking van Eefje Blankevoort, Sajid Khan
Kostuums: Barbara Delaere
Productie: SKaGeN en De Studio
Met steun van PerPodium en De Vlaamse Gemeenschap