© Noortje Palmers

Kroost

Grof Geschud
za 30 mrt om 20u15 - 21u40
za 30 mrt
20u15 - 21u40

  TIP van onze programmator Roel

Vorig jaar nog goed voor unaniem positieve reacties bij hun passage in het stadspark tijdens Verklapt. Zonder twijfel het sterkste uit de jongste generatie cabaretiers in de Lage Landen. Zag je hen nog nooit aan het werk? Gaan kijken!

 

Vies, troebel, drabbig water.

Het zit in hun oren, mond en krullen. En laat zij nu nét aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan zijn lippen: nu hij juist zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie vanalles afgebroken.

Met hoeveel familieweekends moet je op een jaar mee om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot?

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals u van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen overblijft.

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut Lijmen. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling Broeden over, die vorige zomer in het Geelse stadspark te zien was in het kader van Verklapt. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met Kroost: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

 

Standaardprijs: € 17
Vroegboekprijs: € 13

 

www.grofgeschud.eu

 

Credits

Tekst, muziek & spel: Myrthe van Velden & Lander Severins
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet, Stef de Paepe
Scenografie: Tim Clement
Techniek: Geert Custers
Kostuum: Jana Roos
Productie: Heleen Soontjens
Co-productie: Arenberg, Makerij La Lande
Foto: Noortje Palmers
Make-Up: Carolien Wardenier