TAGELDIMDE / MIDDLEGATE

zo 17 sep - zo 17 dec
zo 17 sep
-
zo 17 dec

De 3e editie van Middle Gate is in handen van Philippe Van Cauteren (artistiek directeur S.M.A.K.) en Pierre Muylle (curator) en is te bekijken op diverse locaties in het centrum van Geel. 

In 2013 was Jan Hoet curator van de bijzondere tentoonstelling Middlegate. Deze tentoonstelling bracht een dialoog tot stand tussen reguliere kunstenaars en het werk van kunstenaars die als art brut of outsider art werd omschreven. Tien jaar later heeft cultuurcentrum de Werft Philippe Van Cauteren en Pierre Muylle uitgenodigd om een hedendaags antwoord te bedenken op wat tien jaar geleden in Geel gestart is.

De tentoonstelling TAGELDIMDE/MIDDLEGATE is met zekerheid een eerbetoon te noemen aan de tentoonstelling in 2013, maar is vooral gedacht als een venster naar toekomstige projecten. 

MALTDIDGEE/MIDDLEGATE probeert een tentoonstelling te zijn die niet in termen van outsider, neurodivers of crip denkt. Het is een tentoonstelling die aan de hand van een verzameling werken van 54 nationaal en internationaal geselecteerde kunstenaars probeert een inventieve kunstervaring te bouwen die doorheen conventionele categorieën en vooroordelen denkt. 

 

Om dit mogelijk te maken worden alle werken in de tentoonstelling zonder naam van de kunstenaar of titel van het werk gepresenteerd. De beleving van de tentoonstelling gebeurt aan de hand van anonieme kunstwerken. De bezoekersinformatie bij de kunstwerken is het resultaat van gesprekken met een aantal inwoners uit de Stad Geel.

 

Deelnemende kunstenaars : 

Ashley Anjuyn, Aysha e Arar, Lysandre Begijn, Ben Benaouisse, Marianne Berenhaut, Danny Bergeman, Julius Bockelt, Guido Boni, Elke-Andreas Boon, Della Calberson, Misleidys Francisca Castillo Pedroso, Klaus Compagnie, Lia D Castro, Eric Derkenne, Julien Detiège, Kasper De Vos (ism Yellow Art), Alain Elsen, Angela Fidilio, Maurizio Fontanelli, Irène Gérard, Giga, Gauthier Hubert, Nnena Kalu, Alexis Lippstreu, Jennifer Lohrmann, Bouddha Mabudi, Tomasz Machciński, Andreas Maus, Alessandra Michelangelo, Juan Muñoz, Armineh Negahdari, Jockum Nordström, Henrik Olesen, Laure Prouvost, Guy Rombouts, Franz von Saalfeld, Manuela Sagona, Franca Settembrini, Riccardo Sevieri, Pieter Slagboom, Harald Stoffers, Javier Téllez, Dominique Théâte, Ante Timmermans, Dennis Tyfus, Guy Van Bossche, Nanou Vandecruys Hidde Van Schie, Sandra Vásquez de la Horra, Ria Verhaeghe, Hervé Yamguen, Cristof Yvoré, Artur Żmijewski, Marie Zolamian

Alle praktische info vind je via deze link