di 11
december
  • di 11 dec
    20:15 - 21:05
    Schouwburg
    uitverkocht

Axel en Nicolas spelen op het podium. Preciezer nog: ze spelen dat ze spelen. Met stukken hout, met hun stoelen, met souplesse, met de zwaartekracht en met evenwicht. Terwijl ze het principe van de Hyperlaxité verplaatsen naar het terrein van de gedachten, de normen en de conventies, vinden ze een ruimte van vrijheid uit, waar de contouren van het dagelijkse bestaan zich vermengen met poëzie. Ze tonen ons hun visie die even verwonderend als verwarrend kan zijn, ze laten hun kleine manieën zien en ze manoeuvreren hun lichamen in stilte, helemaal verschillend, of is het helemaal gelijk?...

 

Cie Te Koop won met deze voorstelling in Wallonië de Prix de la Critique 2017 voor beste circusvoorstelling. Het Geelse publiek kent Axel Stainier van een vorige passage met Complicités, aujourd’hui, je suis content d’être ensemble.

Credits

Met : Nicolas Arnould en Axel Stainier Regie : Sophie Leso Licht en decor : Peter Maschke Muziek en geluid : Nicolas Arnould Coproductie met Espace Catastrophe (Centre International de Création des Arts du Cirque). Met de hulp van la Fédération Wallonie-Bruxelles, Service général de la Création artistique, secteur des projets interdisciplinaires. Met de steun van Théâtre Varia, du Théâtre des Doms, du Théâtre Marni, de L’Escaut – cooperative of architects, du Centre Culturel Wolubilis, du Théâtre de l’E.V.N.I. et de Latitude 50 – pôle arts du cirque et de la rue. Dit project kwam mede tot stand door l’association Beaumarchais-SACD.