Zemiata

Youri De Gussem
do 13
december
  • do 13 dec
    20:15 - 21:20
    Schouwburg

De eigentijdse dansvoorstelling Zemiata is geïnspireerd door de verschillende relaties die bestaan in een groep mensen die deelnemen aan een gemeenschappelijk ritueel (religieus, traditioneel en/of spiritueel) in de wereld van vandaag. Er wordt gekeken naar de sociale en emotionele elementen die ontstaan bij mensen die hetzelfde geloof en dezelfde overtuigingen delen. Zemiata onderzoekt wat het betekent om deel uit te maken van een ritueel in de hedendaagse samenleving. De gevoelens en beweegredenen die iemand ertoe aanzetten om deel te nemen aan een ritueel komen aan bod, evenals wat iemand tot een groep bindt.

 

Zemiata is een fysiek uitdagende eigentijdse dansvoorstelling waar emotie, beweging en expressie samenkomen, zodat je wordt meegesleept met verschillende karakters tijdens de uitvoering van een ritueel.

 

We zijn geïnteresseerd in verschillende culturen en hoe deze culturen kunnen samenleven in een steeds multicultureel wordende wereld. Daarom wordt het stuk uitgevoerd door een team van 4 mensen, die uit verschillende landen en culturen komen (België, Frankrijk, Italië, Rusland). Deze multiculturele achtergronden zorgden voor extra inspiratie en ideeën tijdens het creatieproces.