di 29
januari
  • di 29 jan
    20:15 - 21:25
    Bibliotheek

Bella ontstond als een luidop voor te lezen boek, uit de ambitie om literatuur weer spannend en urgent te maken.

Bella is niet bedoeld voor de eeuwigheid, maar voor NU.

Bella is het verhaal van een meisje, geboren net na het Tijdperk van de Grote Twijfel, dwalend over de Superduper Snelweg, de strook asfalt gegoten over de evenaar.

Een waanzinnig verhaal vol fantastische verzinsels, zoals pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.

 

Joost Vandecasteele won met 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij' de Vlaamse debuutprijs en dit boek vormde de basis voor de bejubelde reeks Generatie B op Canvas.

Zijn eerste avondvullende comedyvoorstelling Otaku werd geselecteerd voor het Theaterfestival en momenteel werkt hij aan de game 'The Almost Gone' die werd uitgeroepen tot Best Belgian Mobile Game.

Bella is zijn poging om zijn standup en literatuur te vermengen.

 

"Met Bella bewijst dat Vandecasteele een explosief (literaire) genre op zichzelf is. Hij is een guerrillagenre dat tegen de vierkant draaiende wereld strijdt met woorden die de meest merkwaardige en donkerformidabele allianties aangaan."

(focus Knack)


"Bella is bijzonder en intens dringend. Geen boek om uit te lezen maar om opnieuw en opnieuw mee te maken. Een ervaring, een monoloog, een boek, een strip, iets."

(Cutting Edge)

Credits

Tekst en spel: Joost Vandecasteele Tekening: Jeroen Los