Kind van de sixties

Rudolf Hecke en Gust De Coster
vr 8
maart
  • vr 8 mrt
    20:15 - 22:15
    Schouwburg
    Pauze 21:05

Een muzikale vertelling die niet te verzinnen valt!
 

Twee uur lang vervoering en verbazing, hilarische passages afgewisseld met emotionele tussenstops, a trip down memory lane én brandend actueel. Verhalen om duimen en vingers bij af te likken, gedrenkt in onvergetelijke sixties songs, gebracht door een explosieve live band en tot trance toe beroerende live interventies van sitarvirtuoos Nicolas Mortelmans.

 

Genoeg? Neen! Belpopreus en legendarische radio dj Gust De Coster voorziet de show van unieke geluidsdocumenten, groovy sixties plaatjes en far-out dj commentaar, alive en kicking!
De voorstelling die de sixties herdenkt zoals ze werkelijk waren; een wervelwind die veelkleurig voorbij raast en doet duizelen van genot. Mét een waarschuwing: de suikerklontjes die de bevallige hippie-hostess aan de ingang uitdeelt bevatten mogelijk lsd!


Pers over het boek:
‘Om zoveel feiten te brengen in zo’n vlot verhaal moet je de hele context goed inschatten.’ (De Standaard)


‘Hecke borstelt een genuanceerd portret van een tijdperk en ontzenuwt daarbij clichés en karikaturen.’ (Knack)


‘Een uiterst sfeervol beeld van de grote gebeurtenissen van die tijd en een heldere kijk op wat er zich toen allemaal in de Lage landen heeft afgespeeld.’ (Humo)

 Bekijk de teaser hier!

Credits

Rudolf Hecke (Pop in Wonderland, Melanie, The Incredible Time Machine, auteur van ‘De Sixties’, ‘Gainsbourg’ en ‘Parcours Gainsbourg’)

Gust De Coster (BRT radiopionier, peter van de Belpop)

Nicolas Mortelmans (sitarvirtuoos)

The Incredible Time Machine (live band)

de originele sixties ‘Psychedelic liquid show’