Freddy for President

Freddy De Vadder
21 mrt
20:15
  • do 21 mrt
    20:15 - 21:45
    Schouwburg

Freddy De Vadder richt zijn nietsontziende blik en zijn pijlen op de wereld van nu. Want hij heeft een nieuw mikpunt gevonden voor zijn intussen legendarische volkswijsheid: de politiek.

 

Als politici hun vak mogen degraderen tot wansmakelijk toneel, dan mag een allround-performer als Freddy De Vadder zich ook inlaten met politiek. Onder het motto “Wat Trump en co kunnen, kan ik ook” gebruikt hij gretig de mechanismes van de selfmade politician. Oneliners en gezwollen retoriek primeren al lang op inhoud, dus geeft hij de huidige leidende klasse een koekje van eigen deeg. Als vanouds zegt De Vadder opnieuw wat iedereen al jaren denkt. Dat lijkt wel het mantra van een politicus, maar uit Freddy’s mond klinkt het altijd net een ‘tikkeltje’ authentieker. En het levert de grondstof voor zijn zevende theatershow.

 

In Freddy for President verkondigt De Vadder heuse partijstandpunten, waarbij hij voluit de kaart van Europa trekt. Er wordt gefluisterd dat hij eerder al een televisiezender van de ondergang heeft gered, waarom zou hij ons continent dan niet op het juiste spoor kunnen zetten? Als president! “Want ze kunnen evengoed een aap als ik verkiezen!” Hij lijkt het nog te menen ook… Freddy De Vadder toert met succes al twintig jaar tot ver buiten de eigen contreien. In de Werft was hij al enkele keren te zien op onze International Comedy Night.

 

Het werd dringend tijd om deze cult held avondvullend een podium te geven! Niemand wil een exemplaar in huis, maar elke toeschouwer hangt aan Freddy’s besnorde lippen als hij tegen heilige huisjes schopt. Vanuit de onderbuik van de maatschappij komt de pinten drinkende kettingroker met choquerende, maar verrassend intelligente inzichten voor de dag. In het najaar van 2015 was Freddy De Vadder, het alter ego van Bart Vanneste, ook de centrale figuur van de succesvolle Canvas-serie Bevergem. Het idee en het scenario van deze cultklassieker ontsproten aan het brein van Vanneste himself, bijgestaan door enkele streek- en zielsgenoten.

Credits

Tekst en spel: Bart Vanneste

Idee en concept: Bart Vanneste en Thierry Lepoutre

Licht en techniek: Dave Werbrouck en Pepijn Lenoor

Productie en management: BB - Bram Bostyn

© Tom Verbrugge