Singin' Swingin' Spring

2440 Big Band
30 mrt
20:15
  • za 30 mrt
    20:15 - 22:15
    Schouwburg
    Pauze 18:00

Buena Vista


Voor de vijfentwintigste keer op rij trakteert de 2440 Big Band uit Geel je dit voorjaar weer op een wervelende show: Singin’ Swingin’ Spring. Met meeslepende muziek, opzwepende ritmes en met melancholieke klanken gaat de 2440 Big Band, na vele muzikale omzwervingen, ditmaal latin met haar musicale show genaamd Buena Vista.
Gastmuzikant, multi instrumentalist en zanger José Luis Montiel Moreno neemt je mee op reis naar Latijns-Amerika.

 

De programmakeuze is steeds weer van uitstekende kwaliteit en voor elk wat wils. Je maakt kennis met de vele mogelijkheden van dit orkest, vele genres komen aan bod. De 2440 Big Band, de oudste nog actieve bigband van België, laat u genieten van bekende Latin en bigband standards, al of niet vocaal/instrumentaal. Zo ontdekken we de Latijns-Amerikaanse vrolijke warme lente klanken van onder andere de Salsa, Son, Samba, Rumba en de Mambo.

 

José Luis Montiel Moreno


Geboren in Mexico kreeg José Luis de Latin muziek met de paplepel ingegeven. Dat muziek een grote rol in zijn leven zou spelen was al heel snel duidelijk. Als jongetje van 8 speelt hij al gitaar en de Cubaanse tres. Vanaf zijn 15e studeert hij Latijns-Amerikaanse folklore muziek en al snel wordt hij erkend als een getalenteerd muzikant. Op zijn 19e start hij met de band Son Cuatro Group waar hij zelf de leadzanger is alsook de tres bespeelt. Rond zijn 21e krijgt ook de basgitaar al zijn interesse.

In ’84 start hij met zeven muzikanten het Rumba Abierto project. Twee jaar later wordt José Luis door Irving Lara, belangrijk Mexicaans pianist, uitgenodigd om deel uit te maken van diens orkest La Quemazon. Het jarenlange werken aan de zijde van Irving Lara is voor José Luis een sleutelmoment in zijn carrière. Latin muziek en Latin Jazz stonden centraal en dit orkest begeleidde zeer vele bekende artiesten zoals Celia Cruz, Tania Libertad, David Byrne, Mark Anthony, Gualberto Castro. De sfeer die hij met zijn muziek als zanger oproept kan het best vergeleken worden met de ‘Buena Vista Social Club’.

 

Koen Minnaert


De muzikale leiding van Singin’ Swingin’ Spring is in handen van dirigent Koen Minnaert. Hij slaagt er steeds weer in om met zijn creatieve ideeën en arrangeertalent een uniek en ongezien programma samen te stellen.

 

Kom kijken en luisteren naar dit boeiend en enthousiast orkest. Ze swingen je de lente in! BUENA VISTA - Warm aanbevolen!

 

2440 Big Band website