De krekel en de mier

Kollektief D&A
27 mei
-
28 mei
Data & tickets
 • ma 27 mei
  13:45 - 14:40
  Schoolvoorstelling
  Schouwburg
  scholen.dewerft@geel.be
 • di 28 mei
  13:45 - 14:40
  Schoolvoorstelling
  Schouwburg
  scholen.dewerft@geel.be

Mier heeft het druk. Ze runt dan ook een mega naaiatelier en dat helemaal in haar eentje. Uren en uren naaien en nog eens naaien, de bestellingen vliegen binnen… druk, druk druk! Tijd voor rust of plezier kent Mier niet. Ze kan het vele werk amper de baas. Voor haar mag het alle dagen regenen, het maakt haar niet uit, ze komt toch de deur niet uit.

Krekel daarentegen vindt het fijn wanneer de zon schijnt, liefst zo lang mogelijk en liever nog, altijd! Krekel leeft op straat als artiest en vermaakt de mensen. Ze plukt de dag en neemt hem zoals hij komt, zorgen zijn voor morgen. Maar morgen is er sneller dan verwacht. Gisteren kreeg Krekel nog genoeg fooien om van te leven maar iedere dag wordt het wat minder. “ ’t Is de crisis.” wordt er gezegd. Op een dag krijgt ze helemaal niets meer. Hoe hard Krekel ook jongleert, zingt en danst, ze scheurt er haar broek aan, figuurlijk en ook letterlijk.

Nu heeft Krekel zorgen want met een scheur in je broek en de winter voor de deur… Krekel klopt aan bij Mier. Wil Mier Krekel helpen ook al heeft Krekel geen cent? Of is het uiteindelijk Krekel die Mier uit de nood moet helpen...?

Met meer dan 20 jaar ervaring en frisse goesting herschrijft Kollektief D&A een 17de eeuwse klassieker. De fabel de Krekel en de Mier van Jean de La Fontaine wordt in een frisse jas gestopt in een originele, kleurrijke, veelzijdige, knotsgekke en even poëtische bewerking. Onbeslagen komen ze daarbij niet op het ijs.

Sinds 2001 creëerde Kollektief D&A meerdere kindertheatervoorstellingen: Lorelei (8+), Het Meisje dat haar naam kwijt was (6+), Witje (8+), Wit is Kleur (3+), Een duik in de hemel (10+), Poeslief (8+), Rocking David Copperfield (10+), Zeezicht (4+), Achter het Hek (8+), Zepp! (5+), Prins (10+), Weerkeer en Spiegelman (10+), Naar moe (8+), O,oo! (6+) en nu is het tijd voor de Krekel en de Mier (6+).

Lesmap: klik hier

Credits

met Jolijn Antonissen en Reinhilde Van Driel tekst, regie en scenografie Dirk De Keyzer muziek Piet Slangen

Bekijk onze thema's