Lagüna

Lagüna
di 4
december
  • di 4 dec
    20:15 - 22:00
    Café de Werft
    Gratis

Diepgeworteld in de Belgische postpunk, combineert Lagüna donker sferen met heldere melodieën, wat hen onderscheidt van andere bands. Live komt de energie van de mijmerende stem, monumentale synths en verschroeiende gitaren nog meer tot hun recht. Ondanks hun jong bestaan hebben ze al een indrukwekkend parcours achter de rug, op hun eerste optreden wonnen ze meteen De Beloften 2017, amper 7 maanden later behaalden ze zilver op Humo’s Rock Rally 2018.

 

“Lagüna​ borstelde de concurrentie op een hoopje. Als een geoliede machine die achterin al een halfuur had staan warmdraaien stoven ze het podium op, knalden The Unknown Light de zaal in, gooiden daar het nog dwingendere Amber Hands achteraan, en sloten af met het door garagegitaren aangedreven Nothing Less. Voor de verveling ook maar één seconde had kunnen toeslaan, waren ze weer weg, het publiek met een ‘what the fuck’-gevoel achterlatend." (Humo)

 

Na een tiental optredens in binnen en buitenland kwam debuutsingle Amber Hands uit op 25 mei 2018 en werd op 21 september opgevolgd door hun eerste en titelloze EP. Deze EP geniet uitermate positieve recensies.

 

"Deze verpulverende debuut-ep van Lagüna is niets minder dan een vierledige bevestiging van hun enorme muzikale kracht. De band combineert dynamiek, melancholie en contrast tot een – naar Belgische normen – bewonderenswaardig sterk product." (Dansendeberen.be)