Water & Fire

Bl!ndman & Decaporgel
14 sep
20:00
  • za 14 sep
    20:00 - 21:30
    Orgelfabriek Decaporgels, Herentals
    Lange Pad 51

Water & Fire verenigt twee gelegenheidswerken van Georg Friedrich Händel met een ceremonieel karakter: Water Music en Music for the Royal Fireworks. Saxofonist Eric Sleichim en organist Reitze Smits arrangeerden de 2 muziekstukken voor saxofoonkwintet en groot orgel. Door de rijke registers van het orgel wordt het mogelijk om alle stemmen te spelen. Het groot orgel wordt in deze productie vervangen door een Decaporgel.

Bl!ndman werkt niet alleen muzikaal samen met de Herentalse orgelbouwers, maar de werkplaatsen vormen ook de locatie voor deze unieke productie. De arrangementen vertrekken vanuit de pure pracht van de composities en blijven trouw aan de taal van Händel. In dit programma krijgt Händel gezelschap van de Franse componist Jean-Féry Rebel. In de orkestsuite Les eléments illustreert die laatste hoe aarde, water, lucht en vuur één voor één opdoemen uit de chaos om orde te vormen. Aarde, water, lucht en vuur zullen tijdens deze onvergetelijke avond ook centraal staan.

 

Bl!ndman viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Eric Sleichim richtte toen dit saxofoonkwartet met een traditionele bezetting op. Bl!ndman experimenteerde eerst vooral met hedendaags repertoire, maar in zijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden voor de sax, kwam Eric Sleichim ook op het pad van de oude muziek. In 2013 speelde Bl!ndman in de Sint-Catharinakerk zo’n oude muziekprogramma, 32 Foot: The Organ of Bach.

standaardprijs: 19 €

vroegboekprijs: 16 €

www.blindman.be

 

Credits

Eric Sleichim (artistieke leiding, arrangementen, altsaxofoon) 

Reitze Smits (arrangementen)

Koen Maas (sopraansaxofoon)

Pieter Pellens (sopraansaxofoon)

Piet Rebel (tenorsaxofoon)

Raf Minten (baritonsaxofoon)