© Jan Marchand Photography

De Woordenaar

De KolonieMT
do 13 okt om 20u15 - 21u30
do 13 okt
20u15 - 21u30

Een man komt op. Als de zon. Hij is al opgewarmd. Hij straalt. Hij lacht naar de mensen. Hij lacht naar de instrumenten om zich heen. Hij aait een orgeltje. Hij schraapt zijn keel.

"Mensenlief! Goeienavond! Deze avond is een mooie avond. Bijzonder en wonderlijk. Want vanavond breng ik u thuis! Wat de wetten niet kunnen regelen, regelen we hier. Wat te alledaags is voor mij en voor u, doorbreken we nu. Met, hoe anders, een verhaal over liefde en verlies. Over de mens dus. Dat volgevochten wezen, dat leeggeliefde dier. Dat zoekertje in de gazet van het bestaan. Morgen draaien we er de patattenschillen in. Ik begin." De man doet zijn mond open. Er komt muziek uit.

De Woordenaar wordt een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft is niets minder dan een handleiding voor ons leven.

Omsingeld door drie topmuzikanten en een dertigtal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in uw leven, zoals het is of zoals u dacht dat het was.

“De Woordenaar is een combinatie waar geen speld tussen de krijgen valt. De timing verraadt vakmanschap, het evenwicht tussen solo en samenklank een teamprestatie van een hogere orde.”
[Gilles Michiels voor De Standaard]

Lees hier de UITGEDIEPT door Wim Van Gorp

Standaardprijs: € 19
Vroegboekprijs: € 15

 

www.dekolonieMT.be

Credits

Tekst, spel en concept: Bruno Vanden Broecke

Compositie en concept: Bo Spaenc

Livemuziek: Bo Spaenc, Bert Bernaerts en anderen

Vorm en licht: Mark Van Denesse

Kostuums: Chris Snik

Techniek: Dries Bellinkx

Foto: Pat Verbruggen - Herman Houbrechts

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, cultuurcentrum Berchem, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid & Gallop Tax shelter.