Op zondag 17 december sluiten we de tentoonstelling Tageldimde/Middlegate af met een optreden van Dreun XL. Om 14 uur kan je genieten van hun concert waarna je kan bijpraten in de foyer van de Werft bij een drankje. Ook de curatoren zullen aanwezig zijn. 

De noiserock groep DREUN werd in 2017 in de ateliers van Tordale, voorziening voor mensen met het vermoeden van een verstandelijke beperking, in Torhout opgericht door gitarist/drummer Keanu Dewilde. Hij bracht een zevental muzikanten samen voor eerlijke muziek zonder franjes. DREUN is meer dan een muziekgroep maar een luid bondgenootschap, oprecht en uit de buik. Echter door een tragisch ongeval kwam Keanu te overlijden. De groep bleef verweesd achter tot gitarist Jonas Messelier de muzikanten onder zijn hoede nam.

In 2021 nodigde de Oostendse sociaalartistieke organisatie kleinVerhaal KRANKLAND (Thomas Werbrouck), muzikant hors catégorie die steeds gretig de grenzen van het muzieklandschap opzoekt, uit in hun studio om samen met DREUN aan een nieuw repertoire te sleutelen. Deze DREUN XL incarnatie met 12 muzikanten resulteerde in “Dewilde Superheld”. Een album met psychedelische, bezwerende songs en een sound die bij momenten kosmische proporties aan neemt.

Spacy keys, een schreeuwerige zwerm gitaren, een batterij repetitieve percussie, een fundament van donderende bassen. De vocals zijn ongepolijst en niemand minder dan Batman zelf heeft het voor het zeggen in het monumentale ‘Demonica’. Zowel de rauwe energie van The Stooges, de loden zwaarte van Black Sabbath als het universum van GOAT weergalmen in de sound van DREUN XL. DREUN XL is muziek van en voor ongefilterde superhelden!

Michael Van Der Elst: vocals en drums / Marnix Bolle: vocals en percussie / Rudy Torreborre: drums / Thomas Werbrouck: gitaar / Jonas Messelier: gitaar / Bjorn Naeyaert: microkorg en sampler / Christiaan Volckaert: chaospad en percussie / Steven Mortele: percussie en vocals Yamen Martini: trompet / Dieter Debruyne: basgitaar / Elie Decock: basgitaar / Marino Ramboer: percussie

'Dewilde Superheld’ is een release op het Drift muzieklabel van het Oostendse kleinVerhaal, sociaalartistieke organisatie gespecialiseerd in muzikale verhalen met een hoek af.

Recorded and produced at StudiO.666, Oostende by Yamen Martini, Genis Laguna en Krankland. Mixed by Jeff Claeys (Elstudiocr.com). Mastered by Interval Mastering. 2023

Reserveer hier je gratis tickets