© Bart Vander Moeren

Koen De Preter - Adagiae


waarover gaat het?

Choreograaf/danser Koen De Preter is een gekende naam in binnen- en buitenland. Met 'Adagiae' maakt hij een locatievoorstelling met live muziek in een prachtige kerk die vertrekt vanuit het boek ‘Adagia’ van Erasmus. Hierin noteerde de schrijver verschillende spreekwoorden uit de oudheid die we vandaag de dag nog gebruiken. Heel wat van die gezegden vormen de inspiratiebron voor de creatie: laat ieder doen wat hem het best ligt, nacht brengt raad, met open armen ontvangen, een vreemde vogel zijn, iets uit de schaduw in het zonlicht brengen, tegen de stroom ingaan,…

première en tournee

Adagiae gaat in première op donderdag 18 april 2024 in Cultuurhuis de Warande in Turnhout. De voorstelling speelt ook op 19 april. Daarna volgen nog een aantal tourneevoorstellingen in april, mei 2024 en het najaar van 2024, maar alle exacte data liggen nog niet vast.

wie zoeken we?

Voor het project 'Adagiae' zoeken we Kempense performers (m/v/x) tussen 12 en 90 jaar. Mensen die goesting hebben om te bewegen: dansers, acteurs, breakdancers, speelvogels, zangers en sportievelingen. (Dans)ervaring mag, maar hoeft niet. Zin om je onder te dompelen in de wondere wereld van een creatie volstaat!

 ik wil inschrijven
 

auditieworkshops

Om de juiste groep performers te vinden voor deze productie organiseren we auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets voor jou is. Er zullen mensen met totaal verschillende ervaring deelnemen, dus het niveau zal niet te moeilijk zijn. Verwacht bewegingsopdrachten die te maken hebben met het thema van de voorstelling. De nadruk ligt op ‘je amuseren’ en ‘misschien zelfs iets bijleren’. Uit de eerste ronde kiezen we mensen die door mogen naar de tweede ronde om de definitieve groep voor deze productie samen te stellen.

Als je gekozen wordt, begin je aan een groot avontuur. Gespreid over weekends en schoolvakanties zijn er ongeveer 32 repetitiedagen. Dat is best een groot engagement, maar daartegenover staat een onvergetelijke ervaring. 

eerste ronde

zaterdag 23 september 2023 in Cultuurhuis de Warande, Turnhout
zondag 24 september 2023 in CC de Zwaneberg Heist op de Berg
 

tweede ronde

zaterdag 30 september 2023 in cultuurcentrum Mol

repetities 'Adagiae'
herfstvakantie 

ma 30 en di 31 oktober
do 2 en vr 3 november

november

za 11 en zo 12 november
za 18 en zo 19 november

januari

za 27 en zo 28 januari

krokusvakantie

ma 12 t.e.m. vr 16 februari

februari

za 24 en zo 25 februari

maart 

za 9 en zo 10 maart
za 16 en zo 17 maart
za 23 en zo 24 maart

paasvakantie

di 2 t.e.m. vr 5 april
di 9 t.e.m. vr 12 april

speeldagen 'Adagiae'
april

do 18 t.e.m. za 20 april
di 23 en vr 26 april
di 30 april

mei 

di 7 mei

een organisatie van

Adagiae is een project van Cultuurhuis de Warande Turnhout, cultuurcentrum De Werft Geel, cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg, cc ’t Schaliken Herentals en cultuurcentrum Mol in samenwerking met STUK Leuven.