Koen Broos

Quotes Satre en De Beauvoir

 

"'Sartre & De Beauvoir’ is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt. (…) een geraffineerde mix van biografische wetenswaardigheden en toegankelijk filosoferen over relaties, seks, politiek en maatschappij. (…) Sien Eggers en Frank Focketyn leveren een formidabele prestatie. In deze voorstelling valt hun talent prachtig samen."
★★★★★
Hein Janssen in De Volkskrant

“Frank Focketyn en Sien Eggers excelleren in liefdevol (samen)zijn tijdens 'Sartre en de Beauvoir’. (…) een rijk stuk dat beide filosofen niet idealiseert maar als feilbare wezens portretteert. (…) Een dialoog waarin elk woord op de juist plaats staat (…)  Precies dát maakt dit stuk uitmuntend. Focketyn en Eggers doen met Van Brabandts woorden wat de spots met het scènebeeld doen: ze lichten de boel op tot een prachtig prikkelend tafereel. (…)
Een stuk dat je hart en ziel warmt als een fiere lentezon”
★★★★
Els Van Steenberghe in KNACK

“Een proeve van zeldzaam meesterschap, zowel van de auteur als van de spelers.
(...) In het ronduit sublieme spel van Frank Focketyn en Sien Eggers ligt steeds ambiguïteit op de loer. Focketyn is grandioos als spelend denker (...) Eggers is van een onvervalste oprechtheid. Zo oprecht dat het soms pijn doet. (...)
Intellectueel prikkelend en diep ontroerend." 
★★★★ Jan-Jakob Delanoye op CuttingEdge

"Lichtvoetigheid en diepgang zijn verenigbaar, bewijzen Frank Focketyn en Sien Eggers. Als het filosofenkoppel Sartre en De Beauvoir brengen ze een prachtig duet.”
★★★★ Gilles Michiels in De Standaard

"Fantastisch gespeeld filosofenduo. Frank Focketyn en Sien Eggers vertellen en spelen het verhaal van hun personages wondermooi. Ze sturen hen met grote rust richting de prikkelende en soms ongemakkelijke grenzen van de filosofie die zij tot leidraad van hun levens maakten."
"Keuze van de Criticus”
Wendy Lubberding op Theaterkrant

“Je zou als toeschouwer bijna vergeten dat je niet écht met Sartre en de Beauvoir op café zit. (…) Een aanrader!”
★★★★★
Liesa Van Dyck op 8Weekly

“De tekst van filosoof en regisseur Stefaan Van Brabandt is een sterk weefsel geworden waarin het abstracte existentialisme in heldere taal is vervlochten met het met volle teugen genoten leven van twee geliefden in uiterst turbulente tijden.”
Gerard Mesman in Eindhovens Dagblad