PRAKTISCH
Inschrijvingen
Vanaf dit jaar werken we met een online aanmeldsysteem met verlanglijstjes. Als je school vertegenwoordigd was op die presentatieavond, krijg je voorrang bij de inschrijvingen:
- Scholen waarvan een afgevaardigde aanwezig was op de toelichting van het programma, kunnen inschrijven vanaf donderdag 15 mei om 10u
- Overige scholen kunnen inschrijven vanaf maandagochtend 19 mei om 10u
Inschrijven voor de schoolvoorstellingen kan door de scholenpagina’s op onze website te gaan. Daar kan je ons aanbod terugvinden. Hier volg je de aanwijzingen van de reservatiemodule. Gelieve voor elke voorstelling het aantal klassen en het aantal leerlingen in te vullen. We proberen waar mogelijk voor iedereen een plaats te vinden, rekening houdend met de voorkeuren.
Bij iedere voorstelling is aangegeven voor welke doelgroep de voorstelling geschikt is. We houden bij het toekennen van de voorstellingen aan de geïnteresseerde klassen rekening met die leeftijdscategorieën omdat het belangrijk is dat de juiste leeftijden gerespecteerd worden.
Gebruik steeds je werk e-mail om je online in te schrijven. Op die manier kunnen we rechtstreeks met elkaar communiceren. Duid voor elke voorstelling ook een alternatief aan. Sommige voorstellingen zijn immers zeer snel volgeboekt. Uiteraard zijn we altijd bereid om – samen met jou – naar een geschikte oplossing te zoeken.
Na het online inschrijven krijg je geen bevestiging van je aanvraag. Twijfel je toch of je aanvraag goed doorkwam, contacteer ons dan op scholen.dewerft@geel.be of bel naar 014 56 66 66.
Bevestiging en contract
In juni verneem je van ons welke activiteiten voor jouw klas(sen) genoteerd staan zodat je die kan opnemen in de schoolkalender. Die kunnen licht afwijken van de in de brochure vermelde gegevens omdat we soms een of meerdere momenten van eenzelfde activiteit extra moeten organiseren om aan de vraag te voldoen.
In september ontvang je van ons een te controleren en te handtekenen formulier. Daarop vermelden we de data en uren waarop de leerlingen van jouw school in de Werft verwacht worden. Je vult het definitieve aantal leerlingen in en stuurt voor maandag 16 september een ondertekend exemplaar terug naar de Werft. Gelieve duidelijk in te vullen hoeveel leerlingen over een UIT-pas Kempen met kansentarief beschikken en hoeveel rolstoelgebruikers er eventueel meekomen.
Wanneer de activiteit dichterbij komt, ontvangen jullie van ons een herinnering met daarop nog eens alle info, inclusief het materiaal dat voorhanden is om de voorstelling in de klas voor te bereiden. Controleer daarop opnieuw het leerlingenaantal, om onnodige kosten te vermijden.
Toegangsprijzen
- Onze toegangsprijzen proberen we zo laag mogelijk te houden en berekenen we op basis van de effectieve productieprijs. Op die manier blijft de Werft investeren in cultuur voor kinderen.
- Je vindt de prijs bij elke activiteit. Let op: die kan variëren per activiteit.
- Begeleidende leerkrachten wonen de activiteit gratis bij en engageren zich voor de volledige duur van de activiteit.
- Leerlingen die over een UIT-pas Kempen met kansentarief beschikken, krijgen een korting van 80%. Gelieve per contract in te vullen hoeveel leerlingen over een UIT-pas met kansentarief beschikken.
Betalingen
Na de activiteit sturen wij je een factuur op basis van het aantal aanwezige leerlingen. Wij verwachten een betaling binnen de maand na ontvangst van de factuur.
Verloop van de activiteiten
Leerkrachten en leerlingen komen minimaal tien minuten voor aanvang van de activiteit toe in de Werft, zodat we tijdig kunnen starten en zo ook tijdig kunnen eindigen. De beginuren en verwachte einduren worden genoteerd op de communicatie tussen de Werft en de school.
De begeleiders melden zich bij de medewerker van de Werft om het exacte aantal leerlingen mee te delen.
Veiligheid van het publiek is ook belangrijk in een schouwburg. Daarom is het de gratis vestiaire verplicht, óók voor de leerkrachten (jassen, boekentassen,...).
Eetwaren en drank zijn in de zaal niet gewenst, evenmin als het gebruik van de smartphone.
Correct gedrag van de leerlingen beschouwen we als één van de taken van de leerkrachten. We verzoeken hen dan ook uitdrukkelijk om een oogje in het zeil te houden en in de zaal verspreid tussen hun leerlingen plaats te nemen. Dat werkt een stuk effectiever dan met z’n allen op één rij te gaan zitten.
Omkadering
We leven steeds meer in de digitale wereld en dat merken we ook tijdens voorstellingen. Kinderen en jongeren zijn minder vertrouwd met het live gebeuren op een podium. Theater en theater kijken is voor de meeste leerlingen – ook na meerdere voorstellingen – nog geen vertrouwd gebeuren. Sommige voorstellingen hebben qua inhoud, maar vooral naar vorm en uitwerking (veel) baat bij een actieve voorbereiding in de klas. Een goede voorbereiding (en ook nabespreking) is goud waard en vormt een belangrijke factor in de theaterbeleving van de leerling.
- Beschikbaar lesmateriaal sturen we – in het mate van het mogelijk – ruim vooraf toe. Bekijk ook zeker Voor de Show!
- Als er geen lesmateriaal beschikbaar is, proberen we andere bruikbare informatie over de voorstelling te verzamelen.
- Ook als je (te) weinig tijd hebt om een voorstelling grondig voor te bereiden, vragen we om de leerlingen vooraf kort voor te bereiden op het theaterbezoek. Vertel hen op zijn minst dat ze naar een theater- of dansvoorstelling gaan en iets over de inhoud ervan.
Algemene voorwaarden
Ons bestuur bepaalde Algemene Voorwaarden voor wijzigingen of annuleringen van schoolvoorstellingen. Die lees je na via www.dewerft.be/voorwaardenscholen.