Festival Special is een niet te missen evenement, ook en vooral voor personen met een verstandelijke beperking! Liveconcerten worden afgewisseld met een divers aanbod randanimatie en workshops. Festival Special zal dit jaar doorgaan op donderdag 6 juni in Geel en donderdag 13 juni in Heist op den Berg. Het programma van Geel vind je hieronder en voor het programma van Heist op den Berg klik je hier.

Aangezien de programma’s op beide plaatsen verschillend zijn, sluit niets uit om tweemaal te gaan feesten! 

De editie in Geel is uitverkocht, maar drank- en eetbonnen kunnen wel nog op voorhand besteld worden via deze link of telefonisch via 014 56 66 66. 

Voor de liveconcerten op het buitenpodium zorgen:

9u30 – 10u30 Nootoplossing
De Nootoplossing is wereldberoemd in Geel en ver daarbuiten. Uit het Nederlandstalige hitarchief van de voorbije decennia werd een selectie gemaakt van originele en bekende meezingers. Iedereen kan uit volle borst kan meezingen. De Nootoplossing zal Festival Special wakker schudden.

11u15 – 12u00 Green Crow Collective
De muzikanten van Green Crow Collective waren allemaal al eens te gast op Festival Special in een andere hoedanigheid en stonden erop om Festival Special op zijn kop te komen zetten. De beschrijving van de band van online muziekmagazine DAMUSIC slaat de spijker op zijn kop: ‘Wedden dat Arno goedkeurend zal knikken van hierboven als hij de eersteling van Green Crow Collective hoort? Niet dat dit een nieuwe TC Matic is, maar de mengeling van Frans en Engels en de tomeloze energie, die deze nieuwkomer tentoonspreidt, zou zeker kunnen rekenen hebben op de goedkeuring van de oude meester. Als een op hol geslagen Turks stoombad brengt Green Crow Collective de ultieme zweetuitdrijving aan een moordend tempo, in, op, tussen en onder het publiek. Het is een vierkoppig beest dat leeft van EuroDada, een soort punk-folk noir met Midden-Oosterse invloeden. Een gipsmix van eigen bodem met een vleugje Iggy Pop, IDLES en TC Matic.’

12u45 – 13u45 Rick de Leeuw
Rick de Leeuw is één van de eerste die zich waagde aan Nederlandstalige rockmuziek met zijn band Tröckener Kecks. Het liedje Nu Of Nooit hebben de Kreuners zelfs nog gecoverd. De Kecks stopten in 2001. Nadien ruilde Rick zijn studio in het centrum van Amsterdam voor het Belgische platteland. In 2019 verzorgde Rick één van de strafste optredens ooit op Festival Special. Op algemeen verzoek zal hij dat vijf jaar later nog eens overdoen!

14u30 – 15u30 The All-Star Wedding Band
Van schlager tot Slayer!
Met de All-Star Weddingband knal je op een muzikale rock & rollercoaster die je door verschillende decennia slingert, in een stevig gitaarjasje! Hun performance is geladen met humor, interactie, ronduit besmettelijk enthousiasme en een arsenaal aan attributen en gadgets die zorgen voor een knalbeleving. De naam “All-Star” hebben ze zeker niet gestolen: de band is een mix van de crème de la crème uit andere topbands, waaronder Gino’s Eyeball, The Octopussys, Arizona, Altitude, The Setup, … Ooit samengesmeed voor één gig op een trouwfeest, sloeg de vonk meteen over en werden ze overspoeld met aanvragen voor shows. Zo besloten ze in 2015 om vol gas te geven als volwaardige band. In een tijdsspanne van negen jaar hebben ze de podiumplanken van o.a. Pukkelpop, Groezrock, Sjock, Arendonk Zingt en Swingt en Brakrock versleten. Ze werden zelfs in de spotlights gezet door Studio Brussel, Radio Willy, De Ideale Wereld,… Dus stap in voor een magische belevenis vol onversneden rock-energie!

In de foyer van de Werft kun je van 10u30 tot 10u50 genieten van de plaatjes van DJ Carl. Verder is er in de foyer van de Werft weer de nodige ruimte voor karaoke terwijl je daar in de fotobooth weer prachtige kiekjes kan maken.

De polyzaal van de Werft is dit jaar de crearuimte bij uitstek!

Tollen
THE BATTLE IS ON! Betreed de arena en daag je vrienden of begeleiders uit voor een bloedstollende tolstrijd! Kies je tol, geef hem een originele makeover en neem het op in onze arena! Welke tol houdt het, het langst vol? Welke tol is het snelste? En welke wordt de mooiste? Ontdek het in deze legendarische strijd!

Dromenvangers
Klaar voor een echt knutselavontuur? Creëer je eigen, kleurrijke dromenvanger met deze knutselactiviteit. Van pompons tot diamanten en bloemen, we hebben alles wat je nodig hebt om hem te doen schitteren! Hang jouw dromenvanger vervolgens in je slaapkamer en wie weet komen al jouw dromen uit!

Mokken schilderen
Tover jij onze eenvoudige, witte mokken om tot een meesterwerk?  Kies je voor citroenen, hartjes of misschien wel rood-met-witte stippen? Laat je creativiteit de vrije loop en binnenkort zal jouw favoriete drankje nog lekkerder smaken uit je gloednieuwe, unieke mok! En het beste van alles? Zodra de porseleinverf droog is, is je mok meteen klaar voor gebruik, zonder dat je hem in de oven hoeft te bakken!

Petten en tote-bags
Geef jouw pet of tote-bag een creatieve en persoonlijke touch door hem helemaal naar jouw smaak te pimpen! Versier hem met kleurrijke stiften, patronen, teksten of zelfs kleine tekeningen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De Waai staat voor fun, je treft er binnen een rodeostier, surfboard, boksbal, tafelvoetbal, tafelvoetbal XL en de snoepkraam. Buiten aan de Waai kunnen je je laten schminken bij de grime of je haar onderhanden laten nemen. Uiteraard ontbreekt de Kamelenrace -de hit van de vorige editie- deze keer ook weer niet.

Daarnaast is er nog meer overdekte zitplaats, friet en ijsjes! En mocht er toch een accidentje gebeuren, dan kan je ook nu weer terecht bij het Rode Kruis.

De Werft – podium foyer
10u30 – 10u50 DJ Carl
10u50 – 11u10, 12u05 – 12u40, 13u50 – 14u20, 15u35 – 16u00 Karaoke

Buitenpodium
9u30 – 10u30 Nootoplossing
11u15 – 12u00 Green Crow Collective
12u45 – 13u45 Rick de Leeuw
14u30 – 15u30 The All-Star Wedding Band

Festivalweide
Tussen 10u00 – 12u00 en 13u00 – 15u00
Kamelenrace, grime en gekke kapsels

De Waai 
Tussen 9u30 – 12u45 en van 13u45 – 15u30
Rodeostier, surfboard, airhockey, tafelvoetbal, tafelvoetbal xl, boksbal, snoepkraam

De Werft – Polyzaal
Tussen 9u30 – 12u45 en van 13u45 – 15u30
Knutselatelier met dromenvangers, tollen, mokken, petten en tote-bags pimpen

Presentatie: Leen en Lisa