Remy & The Analogue Robot Orchestra

 

Harpist Remy van Kesteren heeft zijn nieuwe single ‘akaishi’ uitgebracht. Het is de eerste single van zijn aankomende nieuwe EP ‘Places I may have visited, people I may have met Pt. 1’. Vanaf nu zal er om de week een nieuw nummer van deze EP verschijnen, om uiteindelijk een volledige EP te vormen.

Met 'Places I may have visited, people I may have met' laat Remy horen hoe hij deze afgelopen anderhalf jaar muzikaal heeft beleefd. Het wordt uiteindelijk een serie van vier EP’s, dus na deze eerste volgen er nog meer. De eerste single ‘akaishi’ is nu overal online te beluisteren.

Harpist Remy van Kesteren staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronische muziek met jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Hij studeerde o.a. aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. Van Kesteren heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs. Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld.

Remy van Kesteren over zijn aankomende EP’s: “Reizen en vooral de onverwachte ontmoetingen die daarmee gepaard gaan zijn misschien wel de grootste inspiratiebron voor mijn muziek. Precies die elementen van het leven waren de afgelopen anderhalf jaar nagenoeg verdwenen. Maar muziek vindt altijd een weg. Als het niet van buiten naar binnen komt, dan komt het van binnen naar buiten. Ik begon vanaf de avond voor de eerste lockdown miniaturen te schrijven in mijn studio, aan de hand van mijn verbeelding en herinneringen. Ik stelde me een plek voor, beelde me een gesprek in, verzon een ontmoeting, zag een plein vol mensen of een uitgestrekte kust. Soms leidde het tot een improvisatie, soms tot een loop, dan weer ontstond er een volledige compositie. Met ‘Places I may have visited, people I may have met’ laat ik in vier P's horen hoe ik deze anderhalf jaar muzikaal heb beleefd. Een document van een verwarrende tijd waarin de binnenwereld vaak meer uitnodigend was dan de wereld daarbuiten.”

De nieuwe single ‘akaishi’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp