War of the Beasts and the Animals

 

Op donderdag 24 maart staat Zuidpool op ons podium met War of the Beasts and the Animals. Ondertussen is de voorstelling in Antwerpen in première gegaan en is de pers alvast enthousiast. Hieronder enkele quotes uit onder andere De Standaard en De Morgen.

 

"'War of the Beasts and the Animals' is een explosief concert, maar ook een proeve van wat poëzie vandaag vermag. Poëzie is een kracht ‘onder de grond’, aldus het slotgedicht. Dit concert toont hoe vitaal die kracht is."
**** Gilles Michiels in De Standaard
 

 

"Zuidpool doet waar het al 30 jaar goed in is: de taal ontginnen, haar toetsen op haar politieke kracht zonder het over politiek te hebben, ook al is dat in dit geval onvermijdelijk. In deze razende slam blijft de poëzie protagonist, belichaamd door lijven vol (taal)drift." 
**** Evelyne Coussens in De Morgen 

 

"Tachtig minuten lang beklijvende poëzie op de scène brengen die urgent en actueel is: Zuidpool slaagt erin. … Stepanova probeert de taal heruit te vinden zodat die opnieuw iets over een vaak onuitspreekbare realiteit kan zeggen: rijmend, haperend, vlammend. Dat is ook hoe de actrices op de scène staan. Ze laten de tekst spreken door uit verschillende registers te putten en tonen daarbij hun kunde als performers: zingend, fluisterend, declamerend, rappend en roepend brengen ze de woorden tot leven – in het leven. … een prachtige zoektocht met kippenvelmomenten."
Natalie Gielen in etcetera