Richtlijnen voor een coronaproof bezoek aan de Werft

We zijn enorm blij om jullie opnieuw te mogen verwelkomen. 

Tijdens een bezoek aan de Werft gelden de algemene maatregelen ter preventie van de verspreiding van het Coronavirus. Er zijn ook meer specifieke maatregelen die van kracht zijn in openbare gebouwen en/of in de cultuursector. Hieronder zetten we ze allemaal nog een keer op een rijtje voor jullie.

Bezoek aan de Werft tijdens de openingsuren:

 1. Je houd altijd 1,5 afstand van mekaar. Daarvoor is de nodige markering aangebracht in het cultuurcentrum.
 2. Je draagt tijdens je ganse bezoek je mondmasker. 
 3. Bij het binnenkomen ontsmet je je handen aan de ontsmettingszuil.
 4. Je volgt de looproute die door de pijlen op de grond wordt aangegeven. 

Bezoek aan de Werft voor een voorstelling:

 1. Je ontving een ticket met rij- en stoelnummer. Print dit ticket af of bewaar het op je telefoon.
 2. De zaal is geopend vanaf 30 minuten voor aanvang. We vragen je uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn, om alles vlot te laten verlopen en tijdig te starten.
 3. Aan de hoofdingang van de Werft verzamel je met je bubbel en wacht je tot deze compleet is. Je houd 1,5 afstand van mekaar, daarvoor is de nodige markering aangebracht. Je draagt ook tijdens het wachten aan de ingang je mondmasker. Dat draag je tot je de Werft verlaat aan het einde van de voorstelling.
 4. De voorstelling start stipt, laatkomers wordt geen toegang meer verleend.
 5. Bij het binnenkomen ontsmet je je handen aan de ontsmettingszuil.
 6. Je kan door het verlaten van de wachtrij aan het infopunt, nog gebruik maken van de toiletten in het cultuurcentrum. Richtlijnen voor het toiletbezoek vind je ter plaatse. Na het toiletbezoek, kan je via het infopunt, de aangegeven looproute naar de schouwburg hervatten. 
 7. Je volgt de looproute die door onze medewerkers en de pijlen op de grond wordt aangegeven. 
 8. Aan de balie wordt je ticket gescand door de baliemedewerker. Houd hiervoor de QR-code goed zichtbaar naar de scanner gericht.
 9. Er is geen vestiaire voorzien. Je mag je spullen onder je stoel leggen. Grote zaken (vb. buggy’s of grote tassen) worden thuis of in de wagen gelaten, met uitzondering van vooraf gemelde rolstoelen.
 10. De zaaldeuren zijn open vanaf 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. In de zaal zijn medewerkers aanwezig om door te verwijzen naar de correcte plaatsen en toe te zien op het naleven van de maatregelen. 
 11. Bezoekers worden geplaceerd volgens het basisprotocol met een scheiding van 1 stoel tussen de bubbels, waarbij kortstondig kruisen op de rij toe is gestaan mits het correct dragen van een mondmasker.
 12. De A-rij is voorzien voor personen met een fysieke beperking. Indien je zo’n plaats nodig hebt, controleer dan op je ticket of dit het geval is en contacteer ons telefonisch tijdens onze openingsuren bij problemen hierrond.
 13. Belangrijk: Tijdens de voorstelling draag je de hele tijd je mondmasker. Dat moet zowel je mond als je neus bedekken. We behouden het recht de toegang tot de zaal te weigeren aan personen die hun mondmasker niet (correct) dragen.
 14. Bij het verlaten van de zaal tijdens de voorstelling word je daarna de toegang ontzegd.
 15. Na afloop van de voorstelling blijft iedereen zitten. Per rij wordt iedereen terug naar buiten gelaten. Je verlaat via de nooduitgang meteen het cultuurcentrum  Napraten op straat wordt ten zeerste afgeraden.

Voor vragen kan je tijdens de openingsuren terecht op het nummer 014/56.66.66 of aan de balie van het cultuurcentrum. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar info.dewerft@geel.be.