Mosa Mystica - Koen Broucke

 

Koen Broucke werd geboren in Sint-Amandsberg nabij Gent. Hij studeerde in Antwerpen en Brussel, betrok ateliers in Antwerpen en Boechout, en genoot van lange residenties in Rome, Glasgow en Rauma (Finland). Sinds 2018 werkt hij in de Maasvallei en in Oostende. Wat betekenen deze verhuisbewegingen? Wat betekent het om op twee of meerdere plaatsen te werken? De plaats die hem het meest aan het hart ligt is ongetwijfeld de vallei van de Bovenmaas.

In de tentoonstelling Mosa Mystica zijn schilderijen en tekeningen te zien, die zijn ontstaan naar aanleiding van 5 jaar wandelen in de omgeving van zijn huis in deze vallei. Hij observeert de seizoenen, peilt naar de klimaatopwarming, botst op oude ruïnes en verborgen grotten, neemt mooie stenen en relicten mee en denkt na over de zin van het wandelen en tekenen in een dolgedraaide wereld. Bij de tentoonstelling maakt hij een tweede boekje in de reeks ‘voortekenen’, tegelijkertijd een concrete en handzame wandelgids/artist’s book.

Openingsuren

Van zaterdag 27 april tot en met zondag 16 juni
Elke vrijdag, zaterdag en zondag 
Van 10u00 tot en met 17u00
Tickets (1€) ter plaatse te verkrijgen

Zondag 5 mei: Film & Artist Talk

met Koen Broucke en Eric Rinckhout: met vertoning/première van de film van Tijs Posen "De honden zullen blijven blaffen", een film over de kunstenaar Koen Broucke.

Gratis maar reserveren via deze link.

Kunst, Koffie en Koeken

Geniet van een rondleiding door een deskundige gids en praat na met een koffie en koffiekoek.

Reserveer voor je moment naar keuze via onderstaande links:

donderdag 23 mei 2024 om 14u00

zondag 26 mei 2024 om 10u00

Zondag 16 juni: Finissage: Het Miljoen

Beeld en piano: Koen Broucke
ca 70 minuten

Het Miljoen is een muzikale en visuele reis van Oostende tot Alexandropel. Het is een zoektocht naar ons innerlijk Oosten. Ver en nabij tegelijkertijd. Koen Broucke speelt hierbij pianomuziek van Louis Couperin, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart/Franz Liszt, Robert Schumann, Peter Benoit, Modest Moessorgski, Claude Debussy, James Ensor, Gustav Mahler, Erik Satie, Charles Koechlin, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Bela Bartok, George Ivanovich Gurdjieff/Thomas de Hartmann, John Cage en Jacques Brel....

Gratis maar reserveren via deze link.