MUSICA DIVINA: HEMELS EN HELEND KLASSIEK


Het festival Musica Divina brengt elk najaar hemelse en helende muziek naar de prachtige abdijen, begijnhoven en kerken in de Kempen. Het is een organisatie van het Festival van Vlaanderen Kempen in samenwerking met Averbode, Tongerlo (Westerlo), Mol/Postel, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Lier en Turnhout. Het festivalmotto in 2024 is “De Tuin van Eden”.  musica-divina.be

MUSICA DIVINA 2024

DE TUIN VAN EDEN

18 september – 6 oktober

De tuin van Eden die in boek Genesis in de Bijbel vermeld wordt, geldt als oord van uitgelezen schoonheid, kennis en levenskracht. Die kracht, schoonheid en kennis worden tijdens Musica Divina gezocht in hemelse en helende muziek. Tijdens deze festivaleditie is de genezende werking van tuinen en planten thema naast de muziek. Musica Divina 2024 is een meditatie over het wonder van de tuin waarin we leven, maar ook over de vergankelijkheid van al dat schoons.

Met het Brussels Jazz Orchestra, Philippe Thuriot, Ricercar Consort, Floris De Rycker, Les Passions de l’Âme, Benoit Laurent, Tasto Solo, Saurabh Vartak, Séraphine Stagier, Hans Beckers, Constantinople, Benedicte Maurseth, Ablaye Cissoko, Lux Beata, Vlaams Radiokoor, I Solisti, Frie J. Jacobs, Maja Jantar en Bart Stouten.