Scholen in de Werft

Ontdek het uitgebreid aanbod van schoolvoorstellingen voor kleuter-, lager-, secundair-en hoger onderwijs. Het is een mix van theater, muziek en dans waarbij we artistieke kwaliteit en toegankelijkheid nastreven.

Download hier de brochures voor schooljaar 2022-2023:

Omkadering
Theater en theater kijken is voor de meeste leerlingen – ook na meerdere voorstellingen– nog geen vertrouwd gebeuren. Sommige voorstellingen hebben qua inhoud, maar vooral naar vorm en uitwerking (veel) baat bij een actieve voorbereiding in de klas.

  • Beschikbare lesmappen sturen we – in de mate van het mogelijke – ruim vooraf toe via mail naar het mailadres van degene die de aanvraag heeft verstuurd. Wij rekenen er op dat die verantwoordelijke de lesmappen doorstuurt naar de betrokken leerkrachten en dat daarvoor vooraf in de klas tijd wordt vrijgemaakt. Sta vooraf in de klas ook stil bij gewenst en ongepast gedrag.
  • Als er geen lesmappen beschikbaar zijn, proberen we andere bruikbare informatie over de voorstelling te verzamelen.

Scholen in voorstellingen uit het vrijetijdsaanbod
Sommige scholen organiseren na de schooluren ook activiteiten met leerlingen, al dan niet op vrijwillige basis. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Mocht je een uitstap naar een reguliere voorstelling in de Werft overwegen, laat ons dan zeker iets weten.

Zin om ook eens een schoolvoorstelling bij te wonen overdag?
Heb je overdag tijd en zin om een schoolvoorstelling mee te pikken? Dan bieden we je de mogelijkheid om een kaartje voor een schoolvoorstelling te kopen.

Voorwaarden voor wijzigingen en annuleringen
Wanneer je je inschrijft voor een schoolvoorstelling georganiseerd door AGB Cultuur (de structuur achter cultuurcentrum de Werft in Geel), dan verklaar je je akkoord met onze voorwaarden met betrekking tot annulering of wijziging van die inschrijving. Klik hier om ze na te lezen.

Jouw schoolbezoek in tijden van corona:
We volgen de richtlijnen die we krijgen vanuit de verschillende overheden. Hoe je schoolbezoek zal verlopen, kan verschillen afhankelijk van wat er op dat moment mogelijk is (capaciteit in de zaal, fysieke afstand die we moeten bewaren, de kleurcode die je school kreeg...). Info daarover vind je terug in ons preventieplan en op de webpagina van de sectorgids cultuur. Heb je nog vragen, geef ons dan zeker een seintje.

Contact schoolvoorstellingen:
scholen.dewerft@geel.be
014 56 66 69