Hans Mullens

Hans Mullens (BE) is al meer dan 30 jaar professioneel muzikant, componist, arrangeur, geluidsontwerper en muziekprogrammeur.

Op 15-jarige leeftijd begon hij basgitaar te spelen in verschillende bands. Hij ging naar de kunstacademie, waar zijn creativiteit werd gestimuleerd en hij studeerde verder aan de Antwerpse Jazz Studio.

Hij begon muziek te schrijven voor een lokaal tv-station, verschillende kortfilms en hij componeerde voor tal van nationale en internationale tv-commercials,

zoals Nike, Samsonite, BMW, McDonalds en Ikea.

Hans componeerde ook voor verschillende televisieseries. Hij werkte voor Cartoon Network (Robotboy, Gawayn) en de tv-serie Matroesjka's (2005). Deze dramaserie over een Belgische criminele bende die naar Litouwen trekt om vrouwen te ronselen en ze te dwingen tot een leven van prostitutie en seksuele slavernij, was enorm populair en werd verkocht aan meer dan 40 landen.

Leuk weetje: Hans is ook de componist van Keno, een van de langstlopende loterijuitslagen op de Belgische televisie.

Hans is verbonden aan het internationale geluidsproductiebedrijf Sonhouse (Brussel, België) en heeft tientallen opdrachten uitgevoerd voor de postproductie van speelfilms (waaronder Cafard en Il était une fois, une fois), tv-series (waaronder de zesdelige Zwitserse tv-serie Quartier des Bancs), documentaires en animatieseries.

Onlangs werkte hij mee aan beide seizoenen van Undercover (seizoen 1 is nu beschikbaar op Netflix). Deze spannende serie, geïnspireerd op ware gebeurtenissen, volgt twee undercoveragenten die zich voordoen als een stel op de camping van een drugskoning en proberen te infiltreren in zijn operatie. Daarnaast componeerde Hans de muziek voor de documentaire Billie, over het leven van Billie Holiday, die later dit jaar internationaal wordt uitgebracht.

Hans is ook bekend met de theaterwereld, want hij componeerde verschillende toneelstukken van De Queeste (BE) en Het Vervolg (NL).

Als muzikant toerde Hans de wereld rond met bands als Buscemi en Arsenal. Momenteel maakt hij experimentele jazzmuziek met de gloednieuwe band Kameel.

Met levenslange vriend en componist Michelino Bisceglia vormt hij het band- en componistenduo Svínhunder (Thieves of the Wood, 2019).

Svínhunder heeft onlangs Svinhunder Lab gelanceerd, een serie korte experimentele filmclips met originele muziek gebaseerd op de typische geluiden van specifiek gekozen objecten.

Bron: https://hansmullens.com/bio