Sam Gevers

Artist

Sam Gevers werd geboren in 1985 in Geel, waar hij ook opgroeide. Het slagwerkvirus kreeg hem al jong te pakken. Als kleuter leefde hij zich uit met lepels en kookgerei op de potten en dozen in de keuken. Snel volgden een eerste kinderdrumsetje en muziekles, en later een echt drumstel.
Al in het middelbaar wist Sam dat muziek ooit zijn beroep zou worden. Met punkrockgroep "Korrosive" deed hij zijn eerste band-ervaring op, tot in het voorprogramma van de Heideroosjes. De muziekschool van Geel en het percussie-ensemble "A taste of drums" speelden een belangrijke rol. Sam was 16 toen hij met een aantal kameraden "Percussive" oprichtte, een slagwerkgroep die in 10 jaar uitgroeide tot een volwaardige professionele theateract.

Muziek ging meer betekenen dan een passionele hobby. Aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde Sam met grote onderscheiding af als slagwerker en dirigent. 
Hij belandde als freelance slagwerker in deFilharmonie, het Nationaal Orkest van België en de Night of the Proms/Il Novecento. En rolde ook de musicalwereld in als drummer/percussionist bij Evita, Elisabeth, Joseph, Oliver!, Fiddler on the Roof, Assepoester, Wizard of Oz, Chaplin, Scrooge, Joie de vivre.

Sinds 2010 is Sam vast in dienst als drummer bij de Muziekkapel van de Marine, waarmee hij wereldwijd optredens speelt met bekende gasten als Johnny Logan, Belle Perez, Ozark Henry,...
Hij is ook coach "Creatieve projecten" aan AP Hogeschool Antwerpen / Conservatorium.

Samen met Luc Stevens schreef hij de musicals/massaspektakels "Damiaan", "1830", "Zoo of life", "Rubens", "Albert 1", “Marie-Antoinette”, "Gheelamania 2010, 2015 en 2020" en "Mol-in-scène", samen goed voor meer dan 200.000 bezoekers. Van al deze shows nam Sam de volledige muzikale leiding op zich.  
Als MD/Dirigent is hij ook aan de slag bij de succes musicals "40-45", "Daens" (Studio 100) en "The Christmas Show" (Deep Bridge). Voor verschillende opnames dirigeerde hij het Budapest Art Orchestra, Bratislava Symphony Orchestra, National Bulgarian Radio Orchestra.

Hij componeerde vele werken voor Percussive en tal van concertante en educatieve werken voor verschillende bezettingen, waaronder grote concours stukken voor de ONSK en het WMC. Zijn slagwerkmuziek is uitgegeven bij Tapspace en in de "Sam Gevers Percussion Collection" bij Metropolis. Voor de notenleer methode "Tierelier" componeerde hij meer dan 150 zanglessen. Sam schreef eveneens de aftiteling voor de eerste film van "De Buurtpolitie".

Sam streeft ernaar om de enorme visuele meerwaarde van slagwerk maximaal te benutten in performances en composities.
Zijn originele slagwerkfilmpjes voor “Iedereen beroemd” haalden veel bekendheid. Zijn ritmisch filmpje voor AZ Groeninge won 2 awards op het Corporate Video Festival. Voor Q-Music maakte hij samen met 5 sterrenchefs slagwerkfilmpjes voor “Jong Keukengeweld”. Voor grote bedrijven als DP World en ExxonMobil creëerde hij humoristische audio tours voor toeristen.

Sam houdt zelf van vele muziekstijlen, en laat zich graag beïnvloeden door muzikale helden als Dave Weckl, Walk off the earth, Snarky Puppy, Beatles, Strawinsky, Lloyd Webber, Bart Peeters, John Mayer, FUN., Bernstein, Selah Sue, Gordon Goodwin, Eva Cassidy, Boudewijn de Groot, Mike Stern,...

Na zijn studies bleef Sam in Antwerpen wonen. Hij geniet er van de vele culturele activiteiten maar heeft de banden met zijn Kempische roots nooit verloren.